Τραγωδία σημειώθηκε στην Χαλκιδική, καθώς ένας άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας Βora.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Τορώνη, ένας άνδρας επιχείρησε να αποφύγει βράχια που είχαν αποκολληθεί λόγω της κακοκαιρίας με το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα 30 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας έμεινε τραυματίας όλη νύχτα στο σημείο, μέσα στο νερό. Εντοπίστηκε από κάποιον κάτοικο σήμερα το πρωί αλλά εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του προς το Κέντρο Υγείας, πιθανότατα από υποθερμία ή ανακοπή.

Μιλώντας στο iefimerida ο Νικόλαος Χατζηγιάννης, γραμματέας της ομάδας Εθελοντών του χωριού Δραγουντέλη ανέφερ ότι «από το Σάββατο στην περιοχή επικρατούσε μεγάλη κακοκαιρία, είχε πολλές ριπές αέρα πάνω από 11 μποφόρ και πολύ βροχόπτωση. Στις Συκιές και στις Σάρπες όχι τόσο αλλά προς το Πόρτο Κουφό και την Τορώνη. Οπως λένε και οι μετεωρολόγοι έπεσε τόσο νερό όσο στη Βαλένθια. Κατολισθήσεις πολλές, δηλαδή πλαγιές βουνών, ήταν στις 4 με 5 περιπτώσεις από την περιοχή Αμπελος με τα ιχθυοτροφεία. Στην Τορώνη έσπασαν δυο ποτάμια, έπεσε μια γέφυρα από τον όγκο νερού και τώρα αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Κεντρική Μακεδονία, στρατός και επιχειρούν, κάνουν αντλήσεις υδάτων».

Υπενθυμίζεται ότι δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας Bora. Ειδικότερα, ένας 57χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή Κοντιά και ένας 70χρονος που καθάριζε τα σκαλιά του σπιτιού του έχασαν την ζωή τους στη Λήμνο.

Η κακοκαιρία Bora, έπληξε και την περιοχή της Χαλκιδικής, με την έντονη νεροποντή να δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Παράλληλα χθες, σήμανε προειδοποίηση το 112 για τον Δήμο Νέας Προποντίδας, ώστε οι κάτοικοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Υπήρξε διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νομού, ενώ σημειώθηκαν πτώσεις δένδρων και κατολισθίσεις κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε Πορταριά και Νέα Μουδανιά, όπου δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, με την πυροσβεστική να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για κοπές δένδρων και άντληση υδάτων.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική υπηρεσία εκλήθη χθες για να απεγκλωβίσει δυο άτομα από τα σπίτια τους στη Σιθωνία Χαλκιδικής, καθώς λόγω του ύψους του νερού, δεν μπορούσαν να βγουν από τις οικίες τους με ασφάλεια.