Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκλογή του διαδόχου του Απόστολου Τζιτζικώστα από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας. Και τα αίματα στον Βορρά πλέον «βράζουν» κανονικότατα, μετά την απόφαση της Βούλας Πατουλίδου όχι μόνο να θέσει υποψηφιότητα, αλλά και να ξεκινήσει ένα σκληρό γαλάζιο αντάρτικο που καθόλου δεν αρέσει στη ΝΔ. Οχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και κεντρικά, στην Πειραιώς, όπου προσπάθησαν να χαμηλώσουν την ένταση χωρίς επιτυχία γιατί η Θεσσαλονίκη και τα πέριξ δεν είναι περιοχή που επιτρέπει πολλά… τζαρτζαρίσματα. Η Πατουλίδου όμως εξακολουθεί να κάνει επιθετική καμπάνια απέναντι στην εγκεκριμένη από τη ΝΔ (και το Μαξίμου) επιλογή, τη Νανά Αηδονά, εξαπολύοντας κάθε μέρα και νέα πυρά. Βάζει θέματα νομιμοποίησης, μιλάει για θέσεις που μοιράζονται σαν «σημαδεμένη τράπουλα» και πολλά ακόμη, βαρύτερα. Με τούτα και με τα άλλα, ακούω ότι έχει μαζέψει κάποιους υποστηρικτές, κυρίως εκτός Θεσσαλονίκης, αλλά τα κουκιά μάλλον ακόμη δεν της βγαίνουν.

Μιλώντας για συγκρούσεις, παρατηρώ ότι εδώ και τρεις ημέρες συντηρείται η κόντρα μεταξύ του Γιώργου Βλάχου και του Τάκη Θεοδωρικάκου, μετά την τελευταία έντονη αντιπαράθεσή τους για την ακρίβεια. Ο υπουργός είχε πάει στη Βουλή προετοιμασμένος με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την περίοδο που ο Βλάχος ήταν υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή η λεπτομέρεια πείραξε πολύ τον γαλάζιο βουλευτή, κάνοντας λόγο (Παραπολιτικά FM) για «απρέπεια» και «παιχνίδια με τους αριθμούς», τονίζοντας ότι δεν στέκει να απαντάς για τα σημερινά προβλήματα με έναν αριθμό που ίσχυε πριν από 20 χρόνια. Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν κάνει καραμανλικό αντάρτικο. Στηρίζει την κυβέρνηση και θέλει να της επισημαίνει τα ανοιχτά μέτωπα.

Μία ακόμη απόδειξη του πόσο σοβαρά παίρνουν οι ΗΠΑ την ιστορία των υποκλοπών ήταν η φορτισμένη ομιλία της υφυπουργού για την Πολιτική Ασφάλειας, τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των ΗΠΑ, Ούζρα Ζέγια, κατά την τελετή απονομής των Βραβείων Υπερασπιστών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2024. Στην οποία τόνισε εμφατικά τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν στην αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από εταιρείες όπως οι Intellexa και Cytrox, τις οποίες κατονόμασε ως εμπόρους του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator. Υπογράμμισε δε τη χρήση ελέγχων εξαγωγών και αυστηρών κυρώσεων από τις ΗΠΑ, όπως αυτές που έχουν επιβληθεί σε δεκάδες άτομα που σχετίζονται με το ελληνικό σκάνδαλο του Predator, εργαζόμενους της Intellexa, συνεργαζόμενους έλληνες επιχειρηματίες και τα μέλη των οικογενειών τους. «Βλέπουμε κυβερνήσεις που γίνονται ολοένα και πιο θρασείες», σχολίασε ενδεικτικά, «για να στοχοποιήσουν υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφους και όσους τολμούν να τις επικρίνουν».