Το εστιατόριο Delta διατήρησε για μία ακόμη χρονιά τα δύο αστέρια Michelin, επιβραβεύοντας τη συνεχή εξέλιξη.
Το εστιατόριο στην κορυφή του ΚΠΙΣΝ εξ αρχής έθεσε τον πήχη ψηλά, με τους σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο να αφηγούνται μέσα από το μενού τους μια συναρπαστική εμπειρία, γεμάτο γαστρονομικές εκπλήξεις και συναισθήματα.
Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, το Delta διατήρησε τα δύο αστέρια Μichelin Guide Athens και ένα Green Star Michelin for Sustainable Gastronomy.
Αυτή η ξεχωριστή διάκριση αποτελεί το επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας του Delta Restaurant να προσφέρει μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την υψηλή τεχνική, την καινοτομία και τη βαθιά σύνδεση με την ελληνική φύση και παράδοση.
Το Green Star Michelin υπογραμμίζει τη δέσμευση του εστιατορίου στη βιώσιμη γαστρονομία μέσα από τη χρήση τοπικών πρώτων υλών με βάση την εποχικότητα, την ελαχιστοποίηση της σπατάλης και την προώθηση πρακτικών που σέβονται το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές.
Παπαζαχαρίας για Michelin: Επιβεβαίωση των αξιών και της σκληρής δουλειάς όλης της ομάδας
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, executive chef, δήλωσε: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι και υπερήφανοι που λαμβάνουμε αυτή την αναγνώριση για τρίτη συνεχή χρονιά. Είναι μια επιβεβαίωση των αξιών και της σκληρής δουλειάς όλης της ομάδας μας. Στόχος μας παραμένει να εμπνέουμε τους επισκέπτες μας μέσα από κάθε στάδιο και εμπειρία που προσφέρουμε, πάντα με σεβασμό προς τη Φύση και τον Άνθρωπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μου για την αφοσίωση και την προσήλωση στον κοινό μας στόχο.
Ένα ακόμη ευχαριστώ σε όσους έχουν επιλέξει ως τώρα να ζήσουν την εμπειρία του Delta Restaurant, συχνά ταξιδεύοντας από κάθε γωνιά του κόσμου, και μια υπόσχεση σε όσους θα έχουμε κοντά μας στο μέλλον: θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε μοναδικές στιγμές και γεύσεις που συνδέουν το παρόν και το μέλλον».
Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.
Η ονομασία του εμπνεύστηκε από το κεφαλαίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου. Ένα τρίγωνο με τρεις αρμονικές πλευρές. Τρεις είναι και οι αρχές του εστιατορίου: Γαστρονομία, Βιωσιμότητα και Πολιτισμός.
Το μενού περιλαμβάνει 12 πιάτα, 12 στάδια που συνθέτουν μια εμπειρία που ιντριγκάρει τις αισθήσεις, αλλάζοντας όσα πιστεύαμε για τη γεύση.