Ένα λογότυπο και ένα διαγραμμένο αρχείο στη μνήμη ηλεκτρονικού υπολογιστή, που βρέθηκε στην αποθήκη – οπλοστάσιο του Παγκρατίου, είναι πιθανόν να συνδέει το περιεχόμενο και τον ενοικιαστή της, τον προφυλακισμένο πλέον 49χρονο φιλόλογο, με μία παλιότερη τρομοκρατική ενέργεια που έγινε το 2010 στο Κολωνάκι: την έκρηξη στα γραφεία της χρηματιστηριακής εταιρείας JP Morgan.

Η έκρηξη είχε γίνει στις 16 Φεβροαρίου του 2010 και ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της εταιρίας, στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, όπου και προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές. Είχε προηγηθεί τότε τηλεφώνημα σε εφημερίδα, και αργότερα την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική συνέχεια».

Η προκήρυξη που στάλθηκε στον Τύπο ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από τα «Άπαντα» του Λένιν, με ευθεία αναφορά στην ιστορία του ονόματος «Μόργκαν»: «…Στην Αμερική δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες, των δισεκατομμυριούχων Ροκφέλερ και Μόργκαν εξουσιάζουν ένα κεφάλαιο 11 δισεκατομμύρια μάρκα… Οι Μόργκαν ασκούν τεράστια επίδραση στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ. Πολλοί πρόεδροι και υπουργοί των ΗΠΑ ήταν ευνοούμενοι των Μόργκαν…» έγραφε το κείμενο.

Τώρα, 14 χρόνια μετά, το λογότυπο της JP Morgan βρέθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή- στη μνήμη του λάπτοπ που πήραν οι αστυνομικοί από τη γιάφκα του Παγκρατίου.

Το νέο εύρημα οι αρχές το αξιολογούν ως συνδετικό κρίκο του υλικού (όπλα και εκρηκτικές ύλες) που εντοπίστηκε στην αποθήκη του Παγκρατίου με την έκρηξη που έγινε τότε.

Πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η «Ζougla.gr» αναφέρουν ότι στα εγκληματολογικά εργαστήρια εντοπίστηκε διαγραμμένο αρχείο, που το όνομα του παραπέμπει στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Επίσης, ο όγκος, η ημερομηνία δημιουργίας και εξαγωγής τους αρχείου είναι η ίδια με αυτή, που είχε εντοπιστεί στο cd το οποίο είχε σταλεί στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» την ημέρα της ανάληψης ευθύνης.

Όλα αυτά κάνουν το αντιτρομοκρατικό επιτελείο να θεωρεί σχεδόν σίγουρο ότι ο 49χρονος είχε σχέση με την συγγραφή του κειμένου της οργάνωσης «Επαναστατική Συνέχεια» που είχε αναλάβει την ευθύνη.

Το συγκεκριμένο εύρημα που εντοπίστηκε στον φορητό υπολογιστή, μαζί με τις μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και όπλων, δεν αποκλείεται να προκαλέσουν συμπληρωματική δίωξη στον 49χρονο φιλόλογο ο οποίος, μέχρι την ημέρα της σύλληψης του, ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο για τις διωκτικές αρχές.

Σημειώνεται τέλος, ότι η «Επαναστατική Συνέχεια» – που δεν είχε… συνέχεια στη δράση της – ήταν μία από τις 4-5 οργανώσεις που δρούσαν την περίοδο εκείνη, όπως η «Λαϊκή Θέληση», ο «Επαναστατικός Αγώνας», η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», η «6η Δεκέμβρη» και άλλες.