Συνταγή για σπιτικό ψωμί χωρίς φούρνο – Ιδανική επιλογή για αρχάριους στη μαγειρική

Ποιος είπε ότι το φρεσκοψημένο ψωμί είναι αποκλειστικότητα των φούρνων; Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμο σπιτικό ψωμί χρησιμοποιώντας μόνο ένα slow cooker. Είναι ιδανική επιλογή για αρχάριους που θέλουν να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες.

Με λίγα μόνο υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα απολαυστικό ψωμί σε λίγες ώρες. Είτε προτιμάτε ψωμί ολικής αλέσεως είτε λευκό, αυτή η ευέλικτη συνταγή μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί έτσι ώστε να ταιριάζει στα γούστα σας.

Το slow cooker είναι μια πρακτική συσκευή με την οποία μπορείτε να φτιάξετε το αγαπημένο σας comfort food – από σούπες και στιφάδο μέχρι φαγητά κατσαρόλας. Χάρη στο πολύωρο μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία, υπόσχεται γεύματα με υπέροχη γεύση χωρίς κόπο.

Οδηγίες

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε το χλιαρό νερό.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή ένα κουτάλι, ανακατέψτε το αλεύρι με το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ακόμα νερό.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε το στο slow cooker. Καλύψτε το και ρυθμίστε το slow cooker στη λειτουργία “high”. Αφήστε το να φουσκώσει για 2 ώρες.
Αφαιρέστε προσεκτικά το ψωμί από το slow cooker. Το κάτω μέρος πρέπει να είναι τραγανό, ενώ το πάνω μέρος πρέπει να είναι ελαστικό. Εάν δεν είναι έτοιμο, επιστρέψτε το στο slow cooker για 15 λεπτά ακόμα. Συνολικά, μπορεί να χρειαστεί έως και 2 ώρες και 30 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, μπορείτε είτε να το αφήσετε να κρυώσει είτε να το τοποθετήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για 5-10 λεπτά για να αποκτήσει υπέροχο χρώμα.
Απολαύστε το σπιτικό σας ψωμί.