Συνταγή για απολαυστικά scrambled eggs με 1 ασυνήθιστο συστατικό – Δεν θα χρειαστείτε βούτυρο ή γάλα

Προετοιμασία: Σπάστε τα αυγά και τοποθετήστε τα σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπήστε τα με ένα πιρούνι ή σύρμα, για 2 λεπτά μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα.

Υπάρχει μια απλή μέθοδος για να φτιάξετε νόστιμα και αφράτα αυγά σκραμπλ, μέσα σε λίγα λεπτά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα βασικό υλικό που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Προσθήκη μαγιονέζας: Προσθέστε μια μικρή ποσότητα μαγιονέζας στο μείγμα των αυγών, περίπου μία ή δύο κουταλιές της σούπας για τέσσερα μεγάλα αυγά.

Το μυστικό συστατικό για να φτιάξετε νόστιμα και αφράτα scrambled eggs

Μαγείρεμα: Βάλτε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά σε χαμηλή ή μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα ελαίου στο τηγάνι και στη συνέχεια αφήστε το τηγάνι να ζεσταθεί πριν προσθέσετε το μείγμα αυγών. Ανακατέψτε τα αυγά τακτικά εάν θέλετε μικρά κομμάτια ή ανακατέψτε αργά εάν θέλετε μεγάλα κομμάτια.

Τίποτα δεν είναι καλύτερο το πρωί από ένα πιάτο με αφράτα αυγά σκραμπλ. Με τη σωστή συνταγή μπορείτε να κάνετε την παρασκευή αυτού του πιάτου ακόμη πιο εύκολη.

Η Heather, μαγείρισσα και ιδρύτρια του The Fed Up Foodie, είπε ότι το μυστικό για να φτιάξετε τα “πιο πλούσια και αφράτα” scrambled eggs είναι αντί για γάλα ή βούτυρο να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο συστατικό.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το κλειδί για τα πιο αφράτα αυγά σκραμπλ είναι η μαγιονέζα, καθώς τα έλαια σε αυτή αλληλεπιδρούν με τις πρωτεΐνες του αυγού για να δημιουργήσουν ένα φράγμα που τα εμποδίζει να γίνουν σκληρά.

Η προσθήκη μαγιονέζας στα scrambled eggs μπορεί επίσης να τα κάνει πιο κρεμώδη λόγω του λίπους και της υγρασίας, γεγονός που επίσης τα εμποδίζει να στεγνώσουν, ένα κοινό πρόβλημα εάν μαγειρευτούν υπερβολικά. Η μαγιονέζα θα δώσει στα αυγά πολύ καλύτερη υφή και θα διευκολύνει το μαγείρεμα.

Αν θέλετε πιο κρεμώδη αυγά, αποσύρετε από τη φωτιά όταν φαίνονται γυαλιστερά, καθώς αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν περισσότερη υγρασία και να μην μαγειρευτούν υπερβολικά.

Για ακόμη πιο κρεμώδη αυγά, μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε τα αυγά συχνά κατά το μαγείρεμα. Αποσύρετε από τη φωτιά όταν τα αυγά φαίνονται ακόμα αρκετά υγρά και μισοψημένα, αλλά έχουν σχηματίσει μικρά κομμάτια. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείτε περίπου 10 λεπτά.

Με αυτή τη απλή τεχνική, μπορείτε να απολαύσετε πλούσια, κρεμώδη αυγά σκραμπλ κάθε πρωί, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε γάλα ή βούτυρο.