Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και, ως έσχατη λύση, στα αυτοσχέδια νεκροτομεία στη Βαλένθια: καθώς δεν έχουν νέα από τους δικούς τους ανθρώπους, πολλοί κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βρουν κάποια πληροφορία για την τύχη τους, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη νοτιοανατολική Ισπανία.
Ο απολογισμός παραμένει ακόμη προσωρινός, 205 νεκροί και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων.
«Ονομάζεται Ραμόν Γκαρθία Χίσμπερτ. Ζει στο Αλμπάλ. Είναι ο αδελφός του. Το τηλέφωνό του είναι κλειστό από την Τρίτη. Σας παρακαλώ, μοιραστείτε αυτό το μήνυμα για να τον ξαναβρούμε». Το μήνυμα συνοδεύεται από μια φωτογραφία και είναι ένα από τα δεκάδες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό @dana.desaparecidos στο Instagram. Η λέξη dana προέρχεται από την ονομασία του καιρικού φαινομένου που σάρωσε τη Βαλένθια, το desapararecidos σημαίνει «αγνοούμενοι» στα ισπανικά. Τη σελίδα την διαχειρίζεται από την Ίμπιζα η 38χρονη Βανέσα Μολίνα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @danadesaparecidos
Κλείσιμο
«Η ιδέα ήταν να προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορούσα», εξήγησε η Μολίνα στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η 38χρονη έχει σπουδάσει μάρκετινγκ και προσπαθεί με τις αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα «να φτάσουν τα μηνύματα στον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων».
Οι οικογένειες της στέλνουν φωτογραφίες, την ακριβή περιγραφή των ρούχων που φορούσαν οι αγνοούμενοι, έναν αριθμό τηλεφώνου και, συνήθως, έναν αριθμό κυκλοφορίας, καθώς πάρα πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους που παρασύρθηκαν από τα νερά.
Στην Παϊπόρτα, στα προάστια της Βαλένθιας, εκτός από τους 62 νεκρούς, δεκάδες κάτοικοι αγνοούνται ακόμη. Επί δύο ημέρες, ο θείος της Τσαΐμα Μπουτσάφρα «είχε χαθεί», αφηγήθηκε η ίδια στην πλατφόρμα Χ. Δεν υπήρχε τρόπος να επικοινωνήσει μαζί του, το τηλεφωνικό δίκτυο και το Ίντερνετ ήταν εν μέρει εκτός λειτουργίας. Έτσι στράφηκε για βοήθεια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Το μήνυμά της το είδαν 216.000 άνθρωποι και, μέσα σε 24 ώρες, έφερε καρπούς αφού το θείος Αζίζ Μπουτσάφρα «εντοπίστηκε».

Ραδιόφωνο, τηλεόραση και Ίντερνετ στην υπηρεσία των συγγενών των αγνοουμένων, που συνεχίζουν την αγωνιώδη αναζήτηση – Πώς μέσα σε 33 λεπτά οι δρόμοι έγιναν ποτάμια

Content snippet: CookieBar