Πανεύκολη συνταγή για απολαυστική σούπα με ψητή φέτα και κόκκινη πιπεριά – Ιδανική για τις κρύες μέρες
Μια απλή συνταγή για ψητή φέτα που έγινε δημοφιλής στα social media έχει αποκτήσει μια νέα, χειμωνιάτικη εκδοχή. Η food blogger Claire, μέσα από τον λογαριασμό της @Here’sYourBite στο TikTok, παρουσίασε μια υπέροχη σούπα με ψητή φέτα με κόκκινη πιπεριά, ιδανική για τις κρύες μέρες. Οι χρήστες των social media ενθουσιάστηκαν με την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση της σούπας.
Ελαιόλαδο
4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση6 σκελίδες σκόρδου, χωρίς τη φλούδα
225 γρ. τυρί φέτα και άλλα για το γαρνίρισμα
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 μίσχοι σέλινο, κομμένοι σε κύβους
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, για γεύση
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
119 γρ. λευκό ξηρό κρασί
950 γρ. ζωμός λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
790 γρ. πελτές ντομάτας
1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 λεμόνι, χυμό
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Γαρνίρουμε με τριμμένη φέτα, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού, μαύρο πιπέρι, ελαιόλαδο
Προετοιμασία: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τη φέτα, τις μισές πιπεριές (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω) και το σκόρδο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Ψήστε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και η φλούδα τους να έχει φουσκάλες.
Σοτάρισμα των λαχανικών: Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, το θυμάρι, τις πιπεριές καγιέν, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε το λευκό κρασί και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε την πατάτα, τον πελτέ ντομάτας και τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός ή σε δόσεις με ένα μπλέντερ κατάλληλο για ζεστά υλικά. Επιστρέψτε την σούπα στην κατσαρόλα.
Μόλις ψηθούν η φέτα και οι πιπεριές, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς. Ξεφλουδίστε τις πιπεριές (προαιρετικά) και πιέστε το ψημένο σκόρδο από τη φλούδα του. Πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιογενές και προσθέστε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και διορθώστε τα καρυκεύματα.
Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με τριμμένη φέτα, φρέσκα βότανα, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε με ψωμί ή τοστ με τυρί και απολαύστε.