Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός σήμερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρωθυπουργός στις 11:00 στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΠτΔ.

Στη συνομιλία που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις Αμερικανικές Εκλογές λέγοντας πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στρατηγικές και το περιεχόμενό τους δεν θα επηρεαστεί, ενώ επεσήμανε πως η έντονη πόλωση και τοξικότητα αποτελεί αυτοτελώς ένα πρόβλημα για τη Δημοκρατία. Στη Δημοκρατία είμαστε αντίπαλοι, αλλά ποτέ εχθροί, υπογράμμισε.

Υπογράμμισε, δε ότι «πλέον καθίσταται απολύτως απαραίτητη η γεωπολιτική ενηλικίωσης της Ευρώπης. Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να ανασκουμπωθεί, με τη δρομολόγηση πολιτικών που θα ξεφύγουν από τη μέχρι σήμερα πεπατημένη».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου και για την κατάθεση σε διαβούλευση δύο νομοσχέδιων που αφορούν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τον νέο τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού από το 2028.

«Περιλαμβάνει σημαντικές φορολογικές μειώσεις για το 2025. Είμαστε προσανατολισμένοι στη μείωση φόρων καθώς η οικονομία αναπτύσσεται και παλεύουμε τη μάστιγα της φοροδιαφυγής και το λέω αυτό γιατί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι κυβερνήσεις ακολουθούν αντίθετο δρόμο. Από εδώ και στο εξής η προσοχή στρέφεται στη μεσαία τάξη όσον αφορά τη μείωση των φόρων», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα περιέχει τη ρητή δέσμευση ότι δεν θα μειώνεται, προσθέτοντας ότι «παραμένουμε δεσμευμένοι για αύξηση 950 ευρώ του κατώτατου μισθού μέχρι το 2027».

Σημαντικό γεγονός για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό το καθεστώς των γεωπολιτικών προκλήσεων, χαρακτήρισε τις αμερικανικές εκλογές η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Είναι προφανές ότι η χώρα μας θα συνεχίσει τη συνεργασία με όποιον πρόεδρο επιλέξει ο αμερικανικός λαός, διατηρώντας τους εταιρικούς και συμμαχικούς δεσμούς που έχει παραδοσιακά».

Φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI