Γιαννούλης στον Realfm 97,8: Αδέξιο, αριστεροδέξιο κίνημα που επενδύει στην επικοινωνία το κίνημα Κασσελάκη – Τι είπε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ
Για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, τη νίκη του Σωκράτη Φάμελλου και την επόμενη ημέρα μίλησε ο Χρήστος Γιαννούλης στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά ότι «με το χέρι στην καρδιά ο Παύλος Πολάκης νέας κοπής των τελευταίων εβδομάδων και με τη δήλωσή του και με την εικόνα των 4 υποψηφίων και του νέου προέδρου αναδεικνύουν πολύ έντονα, με bold γράμματα, τη λέξη «ευθύνη» που παράγωγό της είναι και η ενότητα γιατί μάθαμε από τα λάθη μας. Αυτές οι εκλογές δεν ήταν άσκηση επιβίωσης του εγωισμού κανενός. Το απέδειξαν οι υποψήφιοι και στο debate και σε όσο χρόνο είχαν να μιλήσουν πολιτικά. Άρα επιθυμώ να συμβάλω δημιουργικά, με δημιουργική αγωνία και ανησυχία, στην επόμενη ημέρα της δράσης μας στην πολιτική και τους πολίτες. Εγώ κρατάω ότι παρά το γεγονός πως η εκτίμησή μου στον Σωκράτη Φάμελλο εκδηλώθηκε προτού καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, η στάση του Παύλου Πολάκη το τελευταίο διάστημα είχε σαφώς διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά προς το καλό του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Χρήστος Γιαννούλης υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που ξημερώνει σήμερα με την προεδρία του Σωκράτη Φάμελλου και την πλαισίωση όλων όσοι βρέθηκαν ή δεν βρέθηκαν στο πλευρό του, είναι ότι μπορούμε να συζητάμε χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς δεύτερες σκέψεις ακόμη και για τις διαφωνίες μας. Δεν έχει νόημα να σας πω αν συμφωνώ ή δεν συμφωνώ, αν ψέγω ή δεν ψέγω τον Παύλο Πολάκη για τη στάση του στο παρελθόν».
«Μου αρέσει ένα τραγούδι, το «μου αρέσει να κοιτάω ψηλά, μου αρέσει να μη λέω πολλά». Βήμα- βήμα, χαμηλά τη μπάλα έχουμε να ξαναστήσουμε πολλά πράγματα, ένα σύγχρονο κόμμα, την ΚΟ που έχει ανεβασμένους ρυθμούς, να έχει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να βάζει θέματα στην ατζέντα της επικαιρότητας… Είναι ένας στόχος που μπορούμε να τον πετύχουμε για να γίνουμε κομμάτι της λύσης για την προοδευτική κυβέρνηση που θα φέρει στη χώρα καλύτερες ημέρες. Εγώ πλέον δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι να πέσει ο Μητσοτάκης. Γίνεται μία σχεδόν διπρόσωπη αντιπαράθεση. Πρέπει να αλλάξουμε πολιτικές, πολιτική. Για παράδειγμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το σύμπλεγμα της κυβέρνησης να μην προσδώσει στον όρο γυναικοκτονία μία ξεχωριστή νομική διάσταση. Να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρότυπο που την έχει κατοχυρώσει. Ας μην το αντιμετωπίζουμε με σύμπλεγμα και ταμπού. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο προϋπολογισμός. Εκεί που λέγονται πολλά, αριθμοί, στατιστικές αναλύσεις, μία απλή εξίσωση που λέει ότι όσο και αν ενισχύονται τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, έρχεται ένα τέρας της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας και το καταπίνει. Και εκεί πάλι κάνουμε διάλογο κωφών».
Ο κ. Γιαννούλης πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να επαίρεται η κυβέρνηση για τα υπερπλεονάσματα 3,5-4 δισ. ευρώ που προέρχονται από τους έμμεσους φόρους και τη φορολογία των μισθωτών κυρίως και να μην υπάρχει μία αναδιανομή αυτών των χρημάτων. Η επαναφορά του 13ου μισθού στον δημόσιο τομέα θα ήταν δημοσιονομικό μέτρο που βγαίνει αλλά μας έχει μείνει μετατραυματικό στρες από τα μνημόνια για να μην έχουμε την πολιτική βούληση να τα συζητήσουμε».
Σε ερώτηση σχετικά με στελέχη που βρίσκονται στην πόρτα εξόδου, ο κ. Γιαννούλης απάντησε: «Αυτό που συνέβη με την υποβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ από την Αξιωματική Αντιπολίτευση στην ελάσσονα αντιπολίτευση έχει σχέση άμεσα και με τη ίδια τη Δημοκρατία και με τον κοινοβουλευτισμό σε σχέση με τους διαπρύσιους κήρυκες και υπερασπιστές των δημοκρατικών διαδικασιών. Η αξιακή βάση που τέθηκε από τον Σωκράτη Φάμελλο και από τους άλλους υποψήφιους είναι ότι η πόρτα του ίδιου του προέδρου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίγει για να μπαίνει κόσμος και όχι για να φεύγει. Αυτό το αποδεικνύει και το 16% νέων μελών που ενεγράφησαν χθες. Πιστεύω ότι και οι συνάδελφοι που έφυγαν και όσοι είναι στην πόρτα, έχουν πολλά να σκεφτούν και με τη συνείδηση και με την πολιτική διαδρομή τους και με την πολιτική προοπτική που έχει η παρουσία τους στον ΣΥΡΙΖΑ εν αντιθέσει με ένα αδέξιο, αριστεροδέξιο κίνημα που επενδύει στην επικοινωνία».
«Δεν έχουμε κάποιες προσωπικές διαφορές, είναι όλα ιδανικά στην επικοινωνία, δεν έχουμε δει το πολιτικό περιεχόμενο αυτού του πράγματος. Ο πολιτικός λόγος που εκφράστηκε μετά τις Ευρωεκλογές κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην πρόεδρο είναι δύο χημικά συστατικά που δεν συναντώνται πουθενά. Δεν μπορεί να λες ότι «αν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έκανα δημοψήφισμα». Τι θα έκανε δηλαδή;» επεσήμανε.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «δεν γίνεται Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή να αποθεώνει τον Τσίπρα ως τον καλύτερο ηγέτη της καλύτερης κυβέρνησης και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο να ευθύνεται για όλα τα δεινά του κόσμου».
Ο Χρήστος Γιαννούλης ρωτήθηκε και για το εάν ο Σωκράτης Φάμελλος είναι μεταβατικός πρόεδρος μέχρι να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε: «Σε αυτή τη χώρα όλο κάποιοι λένε, κάποιοι σχολιάζουν, κάποιοι σκέφτονται, κάποιοι ξέρουν, κάποιοι γνωρίζουν… Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας υπό την προεδρία του Σωκράτη Φάμελλου. Ήταν και βουλευτής υπό την προεδρία του κ. Κασσελάκη. Εμείς χαράσσουμε μία προοπτική για έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ».