Το YouTube ανακοίνωσε αρκετές νέες λειτουργίες που θα έρθουν στην πλατφόρμα streaming παράλληλα με το YouTube Music. Η Google σημειώνει ότι οι χρήστες μπορούν να περιμένουν πάνω από είκοσι βελτιώσεις σε ενημερώσεις που αφορούν την πλατφόρμα σε όλες τις εκδόσεις της (web, mobile, TV).

Στο blog post της ανακοίνωσης, οι εν λόγω ενημερώσεις συμπεριλαμβάνουν ορισμένα «ιδιαίτερα ζητούμενα χαρακτηριστικά», όπως τη δυνατότητα λεπτής ρύθμισης της ταχύτητας αναπαραγωγής (με βήματα 0,05), τη βελτιωμένη εμπειρία περιήγησης σε landscape, ενημερώσεις στα thumbnails και κάποιες αισθητικές βελτιώσεις.

Η εφαρμογή του YouTube για φορητές συσκευές διαθέτει τώρα ένα νέο μίνι-player. Η περιήγηση για άλλα video ενώ παρακολουθείτε ήδη ένα video θα πρέπει να γίνεται πολύ πιο ομαλά τώρα, καθώς οι χρήστες μπορούν πλέον να αλλάζουν ακόμη και το μέγεθος και να παίζουν με αυτό, μετακινώντας το σε όλες τις πλευρές της οθόνης.

Οι playlists του YouTube είναι επίσης βελτιωμένες με την τελευταία έκδοση. Οι άνθρωποι μπορούν να προσκαλούν άλλους στις playlists τους χρησιμοποιώντας έναν «ειδικό σύνδεσμο» ή έναν κωδικό QR για εύκολη προσθήκη. Η δυνατότητα αυτή λέγεται ότι θα έρθει σύντομα και στην τηλεόραση.

Το YouTube και το YouTube Music επιτρέπουν ήδη στους χρήστες να δημιουργούν custom thumbnails για τις playlists τους με τη βοήθεια generative AI. Αυτή η δυνατότητα επεκτείνεται τώρα, καθώς οι χρήστες μπορούν ακόμη και να προσθέσουν τις φωτογραφίες της προτίμησής τους επιλέγοντας από το camera roll τους για να δώσουν μια προσωπική πινελιά. Η εξατομίκευση μπορεί να περιλαμβάνει την προσθήκη κειμένου στην εικόνα, φίλτρων ή αυτοκόλλητων.

Επιπλέον, οι φίλοι στις playlists μπορούν επίσης να ψηφίζουν για τα βίντεο για να επιλέξουν τα καλύτερα από τη λίστα. Πιστεύεται επίσης ότι είναι επωφελής για τους δημιουργούς, καθώς θα μπορούν οι θεατές τους να βαθμολογούν το περιεχόμενο τους. Το YouTube δηλώνει ότι αυτή η λειτουργία θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Εκτός αυτού, το YouTube εισάγει για πρώτη φορά badges (σήματα) στις εφαρμογές του για φορητές συσκευές και το YouTube Music. Μπορούν να βάζουν σήματα στους αγαπημένους τους δημιουργούς για το περιεχόμενο που αγαπούν. Ομοίως, οι χρήστες μπορούν επίσης να κερδίζουν badges «για το ότι είστε ο κορυφαίος ακροατής του αγαπημένου τους καλλιτέχνη ή για το ότι ένας δημιουργός έχει κάνει heart το σχόλιο σας».

Το YouTube αποκτά επίσης το Sleep Timer, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν ένα χρονοδιακόπτη για να «διακόπτουν αυτόματα τα videos μετά από μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια». Η λειτουργία δοκιμάστηκε αρχικά για τους συνδρομητές Premium, ωστόσο, λέγεται ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμη για όλους τους χρήστες από την Τρίτη.

Με τη νέα ενημέρωση θα γίνουν επίσης κάποιες βελτιώσεις στην τηλεοπτική εμπειρία του YouTube, ενώ οι οπτικές αλλαγές μπορούν να γίνουν αντιληπτές στο web και στο mobile. Για παράδειγμα, η παρακολούθηση Shorts στην τηλεόραση θα πρέπει να είναι πιο απρόσκοπτη, καθώς ένα νέο UI προσφέρει «συνεχή αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο».

Το YouTube δηλώνει επίσης ότι όλες αυτές οι νέες ενημερώσεις είναι αποτέλεσμα της ανατροφοδότησης των χρηστών και των ιδιαίτερα ζητούμενων χαρακτηριστικών, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Οι χρήστες σε συσκευές Android, iOS, διαδίκτυο και τηλεόραση θα πρέπει να δουν αυτές τις νέες αλλαγές από αυτή την εβδομάδα.