Η 9η Οκτωβρίου 2024 αποτελεί, πλέον, ημερομηνία ορόσημο για το επιτυχημένο SUV της σουηδικής μάρκας.

Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που οι μηχανικοί της Volvo, στο εργοστάσιο παραγωγής της Γάνδης στο Βέλγιο, συναρμολόγησαν το πρώτο XC40.

Στις 9 Οκτωβρίου 2024, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το υπ’ αριθμόν 1.000.000 XC40/EX40. Πρόκειται για ένα ορόσημο που δείχνει τη συνεχιζόμενη επιτυχία του πολυχρηστικού premium SUV και εκφράζει την εταιρική στρατηγική της σουδικής μάρκας.

  «Σήμερα περάσαμε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Volvo Car Gent και ανακοινώνω υπερήφανα ότι έχουμε παραγάγει το 1.000.000ό XC40/EX40 μας», δήλωσε ο Στέφαν Φέσερ, Διευθυντής του Εργοστασίου της Γάνδης. «Με την εξειδικευμένη και άψογα καταρτισμένη ομάδα μας, υλοποιούμε τη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση, όπως φαίνεται και από το ότι έχουμε ήδη κατασκευάσει περισσότερες από 175.000 αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις αυτού του μοντέλου.»

Το Volvo XC40, το πρώτο compact premium SUV που φτιάξαμε ποτέ, παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 σε μία ειδική εκδήλωση στο Μιλάνο, στην Ιταλία. Έγινε αμέσως best-seller, κατακτώντας το υψηλού κύρους βραβείο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2018 – το πρώτο μοντέλο Volvo στην ιστορία που έφτασε σε αυτή τη διάκριση.

Από το 2020 και μετά, το XC40 άρχισε να διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Όντας το πρώτο EV Volvo μαζικής παραγωγής, προλείανε το έδαφος ώστε η Volvo Cars να γίνει ένας από τους πρωτοπόρους στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών. Το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο για να βελτιώνεται διαρκώς μέσω ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων, ενώ εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρες που έχουν εξελιχθεί από τη Volvo Cars.

Νωρίτερα φέτος, το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 μετονομάστηκε σε EX40, όπως προβλέπει η στρατηγική μας για την ευθυγράμμιση των ονομάτων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας. Η τελευταία plug-in υβριδική έκδοση του XC40 κατασκευάστηκε το προηγούμενο έτος, ενώ το όνομα XC40 διατηρείται στην ήπια υβριδική έκδοση, η οποία εξακολουθεί να παράγεται.

 Από την παρουσίασή του, το XC40 πήρε θέση ανάμεσα στα τρία μοντέλα μας με τις περισσότερες πωλήσεις. Το 2023, το XC40 ήταν το δεύτερο μοντέλο σε πωλήσεις (πίσω μόνο από το μεσαίο SUV XC60), θέση την οποία διατηρεί και για τους πρώτους εννέα μήνες του 2024.