Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα βρίσκεται σε μια φάση σημαντικής ανάπτυξης και εξέλιξης.

Αν και το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα παραμένει μικρό συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές αγορές, οι αριθμοί αυξάνονται εντυπωσιακά. Το 2020 ταξινομήθηκαν 2.132 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φτάσει τα 9.068, καλύπτοντας πλέον πάνω από το 10% της αγοράς.

Παράλληλα, οι διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης έχουν διπλασιαστεί, φτάνοντας τους 2.534, με την Blink να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου με περισσότερες από 780 θέσεις φόρτισης.

Ωστόσο, παρά την πρόοδο, οι υποψήφιοι αγοραστές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ορισμένα εμπόδια, όπως το υψηλό κόστος αγοράς, η περιορισμένη αυτονομία και η έλλειψη υποδομών φόρτισης.

Αν και τα κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, όπως το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και άλλες επιδοτήσεις, έχουν βοηθήσει στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση των υποδομών, υπάρχουν ακόμα περιθώρια για απλούστευση των διαδικασιών και αύξηση της υποστήριξης.

Οι εταιρίες αυτοκινήτων και οι πάροχοι υπηρεσιών, όπως η Blink, καλούνται να συνεχίσουν να επενδύουν σε τεχνολογίες και υποδομές, καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών και προωθώντας την ηλεκτροκίνηση σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Καλή ακρόαση!