Super League: Ντέρμπι αιωνίων για την 7η αγωνιστική – Επικίνδυνη αποστολή για ΠΑΟΚ

Το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου μαγνητίζει τα βλέμματα στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, καθώς ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Στη Λιβαδειά ταξιδεύει ο ΠΑΟΚ.

Λίγες ημέρες έπειτα από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στο Ολυμπιακό Στάδιο, ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία. Κι αυτό καθώς οι «πράσινοι» αφενός είναι στο -5 από τον αντίπαλό τους, αφετέρου επειδή έμειναν στο 1-1 με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για το UEFA Conference League και, τρίτον, επειδή οι «ερυθρόλευκοι» θριάμβευσαν με 3-0 επί της Μπράγκα στον Πειραιά για το UEFA Europa League, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ψυχολογία τους. Σε ένα ντέρμπι «αιωνίων», πάντως, ίσως όλα αυτά μπαίνουν στο περιθώριο, όπως και η πίεση που υπάρχει στο πρόσωπο του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο.

Ευρωπαϊκή υποχρέωση είχε και ο ΠΑΟΚ που πηγαίνει στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας για το ματς με τον εκ των ουραγών και χωρίς νίκη Λεβαδειακό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ηττήθηκε (και) από τη Στεάουα Βουκουρεστίου με 1-0 στην Τούμπα για το UEFA Europa League, συμπληρώνοντας τρεις σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η μετρ των ισοπαλιών, Athens Kallithea FC, περιμένει στη Λεωφόρο τον Αστέρα Τρίπολης που με τον Κλοντ Μακελελέ στον πάγκο έχει δύο στα δύο «Χ».

Στις Σέρρες, τέλος, ο Πανσερραϊκός κοντράρεται με τον ΟΦΗ ευελπιστώντας να ντουμπλάρει τα «τρίποντα» με τον Χουάν Φεράντο στον πάγκο μετά από το «διπλό» στη Λαμία. Ο ΟΦΗ, όμως, έχει βλέψεις οκτάδας και καλείται να αντιδράσει έπειτα από την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League:

Ατρόμητος – Βόλος                    1-2

Παναιτωλικός – ΑΕΚ                   1-0

Άρης – Λαμία                         2-0

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ                  6/10, 16:00

Athens Kallithea – Αστέρας Τρίπολης 6/10, 17:00

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ                  6/10, 20:30

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός           6/10, 20:30