Εντός έδρας νίκη με σκορ 2-0 πέτυχε ο  Άρης Θεσσαλονίκης στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, με αντίπαλο την σκληροτράχηλη ομάδα της Καλλιθέας Αθηνών που αγωνιζόταν από το 34΄με δέκα ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα μετά από μια αναμέτρηση με υψηλές προσδοκίες και ωραίο θέαμα στο οι “ο κιτρινόμαυρος θεός του πολέμου” ξεκίνησε καλύτερα με συντριπτική υπέρ του κατοχή, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάτι το αξιοσημείωτο ως το 20λεπτο. Το πρώτο σουτ για τους γηπεδούχους ήρθε από τον Σιφουέντες, ο οποίος δοκίμασε αρκετές φορές το πόδι του από μακριά, όμως η μπάλα είτε κόντραρε στα σώματα είτε αναπαύονταν στην αγκαλιά του Μπαραγάν. Οι παίκτες του Μάντζιου ευτύχησαν να βρίσκονται με αριθμητικό πλεονέκτημα από νωρίς, μετά την αποβολή του Πασαλίδη, 10 λεπτά πριν την ανάπαυλα. Μια αποβολή που έβαλε μεγαλύτερα προβλήματα για την Καλλιθέα και τον Μάσσιμο Ντονάτι.

Στο 44ο λεπτό ο Άρης κέρδισε πέναλτι, ο διαιτητής Τσαγκαράκης όμως γύρισε την φάση πίσω, μέσω της βοήθειας του VAR, για χέρι του Χουανκάρ δευτερόλεπτα πριν την ανατροπή και το πέναλτι ακυρώθηκε. Το 0-0 παρέμεινε ως την ανάπαυλα, με τον Άρη να ψάχνει διαδρόμους όμως να μην τους βρίσκει και την Καλλιθέα να αντέχει στην πίεση…

Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση της ομάδας του κοσμοπολίτικου και του πάλαι ποτέ Εβραίικού στοιχείου της Θεσσαλονίκης έγινε ασφυκτική, ωστόσο η μη έλευση του γκολ δημιουργούσε άγχος στους ποδοσφαιριστές. Η χρυσή φάση του αγώνα για τους γηπεδούχους ήρθε από κόρνερ του Μανού Γκαρθία από τα αριστερά. Ο Μπράμπετς πήδηξε ψηλά και με γυριστή κεφαλιά σημάδεψε σωστά και έγραψε το πολύτιμο 1-0 στο 65ο λεπτό. Η συνέχεια έγινε όλο και πιο εύκολη για την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης με την ομάδα των νοτίων προαστίων της Αθήνας να είναι από πολύ νωρίς με 10 παίκτες και να μην έχει το καθαρό μυαλό και τις αντοχές για την ισοφάριση. Τέλος  οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με τον Μανού Γκαρθία, μετά από έξυπνο κλέψιμο του Λορέν Μορόν στο 88ο λεπτό και σφράγισε την νίκη. Αναλυτικότερα οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στην αναμέτρηση με τις παρακάτω συνθέσεις:

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Άρης Θεσσαλονίκης (Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μάγιο, Χουάνκαρ, Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού, Μορόν, Σουλεϊμάνοφ, Ντιαντί

Χορηγός Επικοινωνίας

Athens Kallithea (Ντονάτι): Μπαραγκάν, Σοΐρι, Χάνουσεκ, Ισιμάτ, Πασαλίδης, Μότοκ, Μερκάτι, Ματίγια, Ντεμέτριους, Τζιάνι, Ουλντρίκις.

Πηγή:sdna.gr