Στη Γη επέστρεψαν τέσσερις αστροναύτες μετά από σχεδόν οκτάμηνη παραμονή στο διαστημικό σταθμό που παρατάθηκε λόγω προβλήματος της κάψουλας της Boeing, αλλά και του τυφώνα Μίλτον.

Ύστερα από οκτώ μήνες στο διάστημα και μια σειρά από προβλήματα που προέκυψαν, οι τέσσερις αστροναύτες της SpaceX Crew-8 επέστρεψαν στη Γη και τον διαστημικό σταθμό της NASA.

Η κάψουλα της SpaceX που μετέφερε το πλήρωμα έπεσε με αλεξίπτωτο πριν από τα ξημερώματα στον Κόλπο του Μεξικού, στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα, αφού αποσυνδέθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στα μέσα της εβδομάδας.

Οι τρεις Αμερικανοί και ένας Ρώσος θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει πριν από δύο μήνες. Αλλά η επιστροφή τους καθυστέρησε λόγω προβλημάτων με τη νέα κάψουλα αστροναυτών Starliner της Boeing, η οποία επέστρεψε άδεια τον Σεπτέμβριο λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Στη συνέχεια προέκυψε ο τυφώνας Μίλτον.

Το διαστημόπλοιο της SpaceX εκτοξεύθηκε με τους τέσσερις αστροναύτες – τους Matthew Dominick, Michael Barratt και Jeanette Epps της NASA και τον Alexander Grebenkin της Ρωσίας – τον Μάρτιο. Ο Barratt, ο μόνος βετεράνος του διαστήματος που συμμετείχε στην αποστολή, αναγνώρισε τις ομάδες υποστήριξης στην πατρίδα του που έπρεπε «να επανασχεδιάσουν, να επανασχεδιάσουν και να ξανακάνουν τα πάντα μαζί με εμάς … και μας βοήθησαν να αντέξουμε όλα αυτά τα χτυπήματα».

Οι αντικαταστάτες τους είναι οι δύο πιλότοι δοκιμών του Starliner, Butch Wilmore και Suni Williams, των οποίων η δική τους αποστολή έγινε από οκτώ ημέρες σε οκτώ μήνες, και δύο αστροναύτες που εκτοξεύτηκαν από τη SpaceX πριν από τέσσερις εβδομάδες. Αυτοί οι τέσσερις θα παραμείνουν εκεί πάνω μέχρι τον Φεβρουάριο.