Ο Ενέα Μπαστιανίνι κέρδισε το Σάββατο στην πίστα Chang, αλλά ο Μαρτίν έκλεψε την παράσταση.

Με το άγχος να βαραίνει πλέον πολύ τους δύο διεκδικητές του τίτλου Χόρχε Μαρτίν και Πέκο Μπανάια, η εκκίνηση του Αγώνα Sprint στην Ταϊλάνδη ήταν συναρπαστική. Ο Μαρτίν από την 3η θέση έκανε την κίνησή του και έστριψε πρώτος αλλά άνοιξε τη γραμμή και τελικά έμεινε στην 5η θέση στον πρώτο γύρο.

Τη μάχη της πρώτης στροφής εκμεταλλεύτηκε ο Ενέα Μπαστιανίνι ο οποίος πήρε την πρωτοπορία και αμέσως έβαλε το κεφάλι κάτω για να φτιάξει μια διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο ρυθμός του αναβάτη της Ducati ήταν εξαιρετικός και γρήγορα έδειξε ότι είναι το αφεντικό, διατηρώντας την πρωτοπορία μέχρι το τέλος. Η νίκη ήρθε τελικά χωρίς πίεση για τον Μπαστιανίνι, αφού δεν απειλήθηκε από κανέναν.

Ο Μαρτίν από την άλλη, ρίσκαρε πολύ και από την 5η θέση σταδιακά ανέβηκε μέχρι την 3η θέση πίσω από τον Μπανάια. Αποφάσισε να κάνει και εκεί την επίθεσή του και ανταμείφθηκε με την 2η θέση στον αγώνα. Πλέον η διαφορά ανέβηκε στους 22 βαθμούς πηγαίνοντας στο κυριακάτικο Grand Prix.

Ο Πέκο Μπανάια έκανε ότι μπορούσε για να κρατηθεί στη 2η θέση, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Μαρτίν μένοντας τελικά στην τελευταία θέση του βάθρου. Ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε μοναχικό αγώνα στην 4η θέση, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Άλεξ Μάρκεθ και Φράνκι Μπορμπιντέλι. Πτώση σημείωσε ο Πέδρο Ακόστα από την 4η θέση.

Την Κυριακή στις 10:00 πραγματοποιείται το Grand Prix της Ταϊλάνδης.

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint