Στην Ταϊλάνδη συνεχίζεται η περιοδεία του MotoGP στην Ασία και η μάχη για τον τίτλο καλά κρατεί.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP μπαίνει πλέον στην τελική του φάση με τρεις αγώνες να απομένουν. Η πρώτη από τις τρεις μάχες πραγματοποιείται στην πίστα Chang International Circuit της Ταϊλάνδης όπου οι αναβάτες θα έχουν για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να αγωνιστούν μπροστά σε ένα πολύ φανατικό κοινό που αγαπάει τη μοτοσικλέτα.

Το Φίλιπ Άιλαντ στην Αυστραλία δεν μας έδειξε κάτι πολύ ιδιαίτερο όσον αφορά τη μάχη του πρωταθλήματος. Στην γρήγορη πίστα κανένας από τους δύο διεκδικητές του τίτλου, Χόρχε Μαρτίν και Πέκο Μπανάια, δεν θέλησε να ρισκάρει κάτι και κοίταξαν περισσότερο να φύγουν από την Αυστραλία υγιείς, παρά με μια νίκη.

Στην Αυστραλία ωστόσο αποδείχτηκε ότι υπάρχει ένας απρόβλεπτος παράγοντας που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μάχη του πρωταθλήματος. Αυτός ονομάζεται Μαρκ Μάρκεθ και με την εμφάνιση και νίκη του την Κυριακή στο Φίλιπ Άιλαντ τρόμαξε λίγο τους αντιπάλους του.

Παρά το γεγονός ότι στην εκκίνηση του αγώνα η ζελατίνα που είχε αφαιρέσει από το κράνος του πιάστηκε στον πίσω τροχό της Ducati του και έχασε πολύ χρόνο, εκείνος θύμισε τον παλιό του εαυτό. Από την 13η θέση, με ένα ανελέητο κινητικό κατάφερε να φτάσει στη νίκη με εντυπωσιακό τρόπο.

Στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Μαρτίν πηγαίνει στην Ταϊλάνδη 20 βαθμούς μπροστά από τον Μπανάια, ωστόσο και οι δύο αναβάτες θα έχουν το ένα τους μάτι στραμμένο στον φορμαρισμένο Μάρκεθ.

Προβλέψεις MotoGP Ταϊλάνδης

Η πίστα Chang στο Μπουριράμ είναι μια από τις αγαπημένες του Χόρχε Μαρτίν. Δεν θα μας κάνει εντύπωση αν ο Ισπανός πάρει και τις δύο νίκες, αυξάνοντας τη διαφορά του ακόμα περισσότερο από τον Μπανάια. Από την άλλη, ο Ιταλός πρωταθλητής πρέπει να αρχίσει να ρισκάρει λίγο περισσότερο αν θέλει να φτάσει στη Βαλένθια με πιθανότητες νίκης.

Για τη νίκη θα δούμε ξανά τον Μαρκ Μάρκεθ να διαπρέπει, το ίδιο και τον Ένεα Μπαστιανίνι, ενώ η έκπληξη του διημέρου αναμένεται να είναι ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM. Ο Νοτιοαφρικανός είναι σε καλή κατάσταση και πέρυσι ήταν πολύ δυνατός στην πίστα Chang.

Η Aprilia δείχνει να το έχει παρατήσει για φέτος, ενώ η Yamaha και η Honda κυρίως με τους Κουαρταραρό και Ζάρκο, θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Πρόγραμμα MotoGP Ταϊλάνδης

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

06:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 111:00 – Ελεύθερες Δοκιμές

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

06:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 206:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 107:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 211:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

07:00 – Αγώνας Moto308:15 – Αγώνας Moto210:00 – Αγώνας MotoGP