Ο Χόρχε Μαρτίν κέρδισε άνετα τον Αγώνα Sprint στο Φίλιπ Άιλαντ και αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία.

Ο Αγώνας Sprint στην Αυστραλία αποδείχτηκε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Χόρχε Μαρτίν από την pole position ξεκίνησε πολύ δυνατά και ήδη από τον 3ο γύρο είχε ξεφύγει στην κορυφή φτιάχνοντας μια διαφορά τριών δευτερολέπτων.

Στους τελευταίους γύρους έκανε μια απλή συντήρηση δυνάμεων και έφτασε στη νίκη με χαρακτηριστική άνεση. Αυτή η νίκη ήταν μόλις η 3η για τον Μαρτίν φέτος και σε συνδυασμό με την 4η θέση του Μπανάια στον αγώνα, αύξησε τη διαφορά στους 16 βαθμούς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο μόνος που θα μπορούσε να κοντράρει τον Μαρτίν στον αγώνα ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ, ωστόσο ο Ισπανός τα έκανε… θάλασσα στην πρώτη στροφή του αγώνα. Άνοιξε πολύ τη γραμμή του με αποτέλεσμα να μείνει από δεύτερος, όγδοος και να δώσει μάχη για να ανέβει ξανά μέχρι τις θέσεις του βάθρου. Τελικά κατάφερε να τερματίσει 2ος και να πάρει ακόμα ένα μετάλλιο σε Αγώνα Sprint.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ένεα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή Ducati, αφήνοντας τελικά πίσω του τον Πέκο Μπανάια ο οποίος δεν είχε το ρυθμό να παλέψει για τη νίκη. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο και την εξάδα έκλεισε ο Φράνκο Μορμπιντέλι.

Ο αγώνας στιγματίστηκε από το μεγάλο ατύχημα στην πρώτη στροφή μεταξύ του Μάβερικ Βινιάλες με Aprilia και Μάρκο Μπεζέκι με Ducati. Ο Βινιάλες προσπέρασε τον Μπεζέκι και στα φρένα της πρώτης στροφής ο Ιταλός δεν υπολόγισε καλά πέφτοντας πάνω στον Ισπανό. Η σύγκρουση έγινε με πάνω από 200 χλμ./ώρα, αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Την Κυριακή στις 6:00 το πρωί πραγματοποιείται το Grand Prix της Αυστραλίας.

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint