Το MotoGP κατεβαίνει «Down Under» στην Αυστραλία για τον 17ο γύρο του πρωταθλήματος στο περιβόητο Φίλιπ Άιλαντ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει στη δράση για το Grand Prix της Αυστραλίας. Το αγωνιστικό τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην θρυλική πίστα του Φίλιπ Άιλαντ σε έναν αγώνα που μπορεί πλέον να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος.

Η μάχη του τίτλου είναι πλέον ξεκάθαρα ανάμεσα στους Χόρχε Μαρτίν και Πέκο Μπανάια. Οι δύο αναβάτες της Ducati όπως στα περισσότερα Grand Prix φέτος, έτσι και στην Ιαπωνία είχαν τον πρώτο λόγο και πάλεψαν για τις πρώτες θέσεις.

Στο Μοτέγκι ήταν η σειρά του Μπανάια να απαντήσει με δύο νίκες μειώνοντας τη διαφορά στους 10 βαθμούς από τον Μαρτίν. Από εδώ και στο εξής όλα είναι ανοιχτά για το τι θα συμβεί και κάθε λάθος θα κοστίσει ακριβά αφού έχουν μείνει πλέον τέσσερα GP πριν το τέλος.

Παρεξηγήσεις και σκισμένα συμβόλαια

Ένα ζήτημα που μας απασχόλησε από την Ιαπωνία μέχρι την Αυστραλία ήταν μια αντιπαράθεση μεταξύ του Μανού Γκονζάλες της Gresini Racing και της QJMotor στη Moto2.

Λίγο πριν την έναρξη του Grand Prix της Ιαπωνίας, οι διοργανωτές ζήτησαν από τον Μανού Γκονζάλες να φορέσει ένα παραδοσιακό ιαπωνικό μαντίλι στο κεφάλι του. Αυτό το μαντίλι όμως δεν άρεσε καθόλου στους Κινέζους της QJMotor οι οποίοι θεώρησαν ασέβεια από τον Ισπανό αναβάτη να το φορέσει.

Το μαντίλι είχε αναφορά στη σκληρή διαμάχη της Ιαπωνίας με την Κίνα στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο που άφησε πίσω τις πολλούς νεκρούς πολίτες της Κίνας. Η αντίδραση λοιπόν της QJMotor ήταν να ζητήσει από την ομάδα της Gresini να απολύσει άμεσα τον αναβάτη και η Dorna να κατεβάσει κάθε υλικό από την εκδήλωση.

Μετά από ανταλλαγές επιστολών τελικά η QJMotor αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιο με την Gresini στη Moto2 και από την Αυστραλία η ομάδα δεν θα φέρει τα λογότυπα της μεγάλης κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας.

Στο μεταγραφικό επίπεδο, η KTM ανακοίνωσε την πρόσληψη του Άκι Άτζο ως επικεφαλής της ομάδας, ενώ η Aprilia ανακοίνωσε από τη μεριά της την πρόσληψη του έμπειρου Φαμπιάνο Στερλακίνι στη θέση του αποχωρήσαντα στην Honda Ρομάνο Αλμπεσιάνο.

Προβλέψεις MotoGP Αυστραλίας

Η πίστα του Φίλιπ Άιλαντ είναι περίεργη και πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την περσινή απίθανη νίκη του Γιόχαν Ζάρκο. Στη μάχη της νίκης χωρίς αμφιβολία θα βρεθούν ξανά οι Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν με τον Ιταλό να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα λόγο της καλής ψυχολογίας από την κυριαρχία του στην Ιαπωνία.

Στη μάχη της νίκης θα είναι επίσης οι Ένεα Μπαστιανίνι και Μαρκ Μάρκεθ που έχουν τη δική τους μάχη για την 3η θέση του πρωταθλήματος, ενώ δυνατές αναμένονται να είναι οι Aprilia και οι KTM. Ιδιαίτερα ο Μάβερικ Βινιάλες ίσως αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του τριημέρου, μαζί με τον πάντα επικύνδυνο Πέδρο Ακόστα της GasGas Tech3.

Πρόγραμμα MotoGP Αυστραλίας

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

02:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 107:00 – Ελεύθερες Δοκιμές

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

02:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 202:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 103:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 207:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

03:00 – Αγώνας Moto304:15 – Αγώνας Moto206:00 – Αγώνας MotoGP