McKamey Manor: Το στοιχειωμένο σπίτι που οδηγεί στα όρια του τρόμου τους επισκέπτες του – Οι κατηγορίες για τον «μεταμφιεσμένο θάλαμο βασανιστηρίων»

Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους χώρους στις ΗΠΑ, το McKamey Manor, που έχει κατηγορηθεί για πρόκληση ψυχολογικών τραυμάτων στους επισκέπτες του, παραμένει ανοιχτός παρά τα πρόσφατα νομικά προβλήματα και τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις για το κλείσιμό του.

Το «στοιχειωμένο σπίτι», το οποίο διαχειρίζεται ο Russ Alan McKamey στην πολιτεία του Τενεσί, έχει κερδίσει τη φήμη του ως ένας από τους πιο ακραίους χώρους τρόμου στη χώρα. Αρκετοί έχουν χαρακτηρίσει τον McKamey ως σαδιστή ή ψυχοπαθή, δημιουργώντας το τραυματικό στοιχειωμένο σπίτι του για να ικανοποιήσει τις δικές του σκοτεινές φαντασιώσεις

Η ιστορία του ξεκινά το 2001 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, όταν ο Russ McKamey αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο του στοιχειωμένο σπίτι στην αυλή του. Το αρχικό του όραμα ήταν να προσφέρει μια διασκεδαστική εμπειρία για παιδιά, όμως η ένταση της εμπειρίας αυξανόταν σταδιακά και με τον καιρό απευθυνόταν μόνο σε ενήλικες.

Το 2017, εξαιτίας του αυξανόμενου δημόσιου ενδιαφέροντος και των αντιδράσεων, το McKamey Manor μεταφέρθηκε στο Σάμερταουν του Τενεσί, όπου και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα, ενώ ορισμένοι το χαρακτηρίζουν «μεταμφιεσμένο θάλαμο βασανιστηρίων».

Η ακραία εμπειρία που προσφέρει το McKamey Manor, που αφορά μόνο ενήλικες, είναι γνωστή για την ένταση και τη βιαιότητά της. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν απαλλακτική δήλωση 40 σελίδων, να προσκομίσουν βεβαίωση ιατρικής κατάστασης, να περάσουν από έλεγχο ιστορικού και να κάνουν ψυχολογικό τεστ πριν εισέλθουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με παλιούς επισκέπτες, όπως αναφέρει η Daily Mail, οι συμμετέχοντες συχνά εγκλωβίζονται σε μικρά κουτιά, βυθίζονται στο νερό και έρχονται αντιμέτωποι με αράχνες και άλλες φρικτές εμπειρίες. Η εμπειρία μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα ώρες, ενώ κανείς δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την περιοδεία του σπιτιού.

Η φήμη του McKamey Manor έφτασε μέχρι τα δικαστήρια, καθώς πολλοί συμμετέχοντες κατήγγειλαν ότι η εμπειρία τους ήταν εξαιρετικά τραυματική και βίαιη. Ορισμένοι ανέφεραν ότι φοβήθηκαν για τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο στοιχειωμένο σπίτι.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή της Έιμι Μίλιγκαν, η οποία υπέστη βασανιστήρια στον παλιό χώρο του McKamey Manor στο Σαν Ντιέγκο το 2016. Η Μίλιγκαν ανέφερε ότι υποβλήθηκε σε εικονικό πνιγμό, εγκλωβίστηκε σε έναν καταψύκτη με βρώμικο νερό και αναγκάστηκε να ξαπλώσει σε ένα φέρετρο γεμάτο κατσαρίδες.

Μετά την τραυματική εμπειρία της, η Μίλιγκαν απευθύνθηκε στην αστυνομία. Ωστόσο, κανένας επίσημος φάκελος δεν κατατέθηκε, και μέχρι σήμερα δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις κατά του Russ Alan McKamey ή του στοιχειωμένου σπιτιού του.

Το καλοκαίρι του 2024, ο McKamey βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο, αυτή τη φορά λόγω προσωπικών νομικών προβλημάτων. Συνελήφθη με κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, βιασμό και ενδοοικογενειακή βία, που αφορούσαν ένα περιστατικό με μια φίλη του. Ωστόσο, οι κατηγορίες αυτές τελικά αποσύρθηκαν, και ο ίδιος παραμένει ελεύθερος.

Η υπόθεση αυτή ήρθε να προσθέσει λάδι στη φωτιά, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να συνεχίζει να λειτουργεί το McKamey Manor, παρά τις τόσες καταγγελίες και τις νομικές υποθέσεις που έχουν συνδεθεί με αυτό.

Ένα κάλεσμα για υπογραφές στο Change.org που αφορά το κλείσιμο του στοιχειωμένου σπιτιού, το οποίο ξεκίνησε το 2019, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 192.000 υπογραφές. «Ένας άνθρωπος βασανίστηκε τόσο άσχημα που λιποθύμησε πολλές φορές, ενώ οι εργαζόμενοι [του McKamey Mano] σταμάτησαν μόνο επειδή νόμιζαν ότι τον είχαν σκοτώσει», αναφέρεται.

Το ντοκιμαντέρ που έφερε το McKamey Manor ξανά στο προσκήνιο

Το 2023, το Hulu κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Monster Inside: America’s Most Extreme Haunted House», το οποίο επικεντρώθηκε στο McKamey Manor και τις αμφιλεγόμενες πρακτικές του. Το ντοκιμαντέρ έφερε στο φως αρκετές μαρτυρίες ανθρώπων που υπέστησαν βία κατά τη διάρκεια της εμπειρίας τους.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τενεσί, Τζόναθαν Σκρεμέτι, ξεκίνησε έρευνα για τις πρακτικές του στοιχειωμένου σπιτιού. Οι καταγγελίες περιλάμβαναν ισχυρισμούς ότι οι συμμετέχοντες σύρονταν με βαριές αλυσίδες ή εγκλωβίζονταν σε κλειστούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα τους έριχναν νερό.

Παρά τις αντιδράσεις, ο McKamey υπερασπίζεται το στοιχειωμένο σπίτι του, υποστηρίζοντας ότι όλα γίνονται μέσα στα όρια της νομιμότητας και ότι οι επισκέπτες περνούν από αυστηρό έλεγχο πριν τους επιτραπεί η συμμετοχή. «Αν όλα αυτά τα τρελά και τρομερά πράγματα που λέγονται για μένα ήταν αλήθεια, δεν θα ήμουν ελεύθερος, κάνοντας ό,τι θέλω», δήλωσε στη Mail Online.

«Είναι γνωστό το ότι δεν υπάρχει περίπτωση εγκατάλειψης και δεν υπάρχει λέξη ασφαλείας», δήλωσε ο McKamey στο ντοκιμαντέρ του Hulu, προσθέτοντας ότι κανείς δεν ολοκληρώνει την περιοδεία, αφού οι περισσότεροι φτάνουν σε τέτοιο σημείο σωματικής ή ψυχολογικής κατάρρευσης που δεν μπορούν να συνεχίσουν.

Παρόλο που το McKamey Manor έχει γίνει γνωστό για τις ακραίες πρακτικές του, ο ίδιος ο McKamey θεωρεί ότι πρόκειται απλώς για ένα «ψυχαγωγικό παιχνίδι επιβίωσης», το οποίο επιδιώκει να προκαλέσει φόβο και ανακούφιση στους συμμετέχοντες.

Ο McKamey επιλέγει με αυστηρότητα ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στην εμπειρία του McKamey Manor. «Ψάχνουμε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων που θα περάσουν από τον έλεγχο», ανέφερε σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι η διαδικασία επιλογής μπορεί να διαρκέσει ημέρες και περιλαμβάνει συνεντεύξεις.

Προτιμά άτομα που έχουν υπηρετήσει στον στρατό ή εργάζονται σε σώματα ασφαλείας, καθώς θεωρεί ότι είναι πιο ικανά να αντέξουν την ένταση της εμπειρίας.

Παρά τις ακραίες συνθήκες, το McKamey Manor παραμένει ένα δημοφιλές αξιοθέατο με μεγάλη ζήτηση. Κάποτε είχε λίστα αναμονής με πάνω από 27.000 άτομα, ενώ ο McKamey προσφέρει χρηματικό έπαθλο 20.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να ολοκληρώσει την εμπειρία, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ.

Παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις και τις νομικές έρευνες, το McKamey Manor παραμένει ανοιχτό, με τον ιδιοκτήτη του, Russ McKamey, να δηλώνει ότι η φετινή εμπειρία θα είναι εξίσου έντονη. Οι αντιδράσεις και οι καταγγελίες συνεχίζονται, αλλά το στοιχειωμένο σπίτι συνεχίζει να προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.