«Ήταν η περίοδος που έπιασα πάτο. Κανείς, όμως δεν το κατάλαβε, γιατί ήμουν πολύ καλός στο να κρύβω πράγματα. Όμως όταν είδα έτσι τον εαυτό μου, μόνο τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να με ‘φτιάξω’». Με αυτά τα λόγια ο Λίαμ Πέιν περιέγραψε τις αυτοκτονικές σκέψεις που έκανε το 2015 – την περίοδο που με τους One Direction βρισκόντουσαν στην κορυφή της μουσικής βιομηχανίας.

Ο 31χρονος μουσικός, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες, τα τελευταία χρόνια είχε μιλήσει ανοιχτά για τα θέματα ψυχικής υγείας και τα προβλήματα με το αλκοόλ και τις ουσίες που αντιμετώπιζε.

Προβλήματα που προσπάθησε -και τα κατάφερε έως ένα βαθμό- να κρύψει κάτω από το χαλί. Προβλήματα, όμως, που δεν εξαφανίστηκαν απλά μεγάλωναν όσο περνούσε ο καιρός.

Μια ώρα πριν γίνει γνωστή η είδηση του θανάτου του, ο Λίαμ Πέιν είχε αναρτήσει ένα βίντεο στα social media από το ταξίδι του στο Μπουένος Άιρες με τη φίλη του και influencer Κέιτ Κάσιντι.

Στο βίντεο, ο 31χρονος τραγουδιστής ακουγόταν να λέει «μία πανέμορφη ημέρα στην Αργεντινή» ενώ η σύντροφός του απολάμβανε το πρωινό της.

«Αυτό είναι ένα τραπέζι για πρωινό. Απλά απολαμβάνουμε τον καφέ και το πρωινό αν και είναι 1 μετά το μεσημέρι» πρόσθετε ο Πέιν.

Πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας υπάλληλος ξενοδοχείου ανέφερε στους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο πως πριν από την τραγωδία ο τραγουδιστής συμπεριφερόταν περίεργα, ενώ είχε πολλή ένταση. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον διεθνή Τύπο, ο 31χρόνος Πέιν εμφάνισε πολύ επιθετική συμπεριφορά στο λόμπι του ξενοδοχείου, καταστρέφοντας το laptop του, με τις Αρχές να λαμβάνουν κλήση για έναν άνδρα που συμπεριφερόταν περίεργα «ίσως λόγω χρήσης ουσιών ή κατανάλωσης αλκοόλ».

Ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Alberto Crescenti είπε ότι ο Liam υπέστη «πολύ σοβαρά τραύματα αφού έπεσε από τον τρίτο όροφο σε έναν εσωτερικό χώρο». «Επαληθεύσαμε την ταυτότητά του χρησιμοποιώντας το διαβατήριο που είχε», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο ο τραγουδιστής είχε «ένα εμφανές κάταγμα στη βάση του κρανίου».

Η σορός του μεταφέρθηκε σε τοπικό νεκροτομείο όπου θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Γεννημένος στις 29 Αυγούστου 1993 στο Γουλβερχάμπτον της Αγγλίας, ως παιδί ήταν αρκετά φιλάσθενο, ενώ έκανε συχνές εξετάσεις στο νοσοκομείο καθώς οι γιατροί είχαν παρατηρήσει πως ένας από τους νεφρούς του ήταν δυσλειτουργικός. Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τα αθλήματα – ήταν πολύ καλός στο τρέξιμο ενώ στα 12 του ξεκίνησε μαθήματα μποξ για να αντιμετωπίσει το μπούλινγκ που δεχόταν από τους μεγαλύτερους μαθητές.

Ωστόσο πάντα ήθελε να γίνει καλλιτέχνης. Στα 12 του έπαιξε στο πρώτο του μιούζικαλ, ενώ δύο χρόνια αργότερα θα εμφανιστεί στο X Factor. Τότε μπορεί να «κόπηκε», ωστόσο επέστρεψε στ σόου το 2010 – μια κίνησε που θα άλλαζε τη ζωή του.

Στο X Factor θα «γεννηθούν» οι One Direction, ένα boy band που μέσα στα επόμενα 6 χρόνια θα καταφέρει να πετύχει τα πάντα. Θα γίνει το boy band με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, θα κερδίσει περισσότερα από 200 βραβεία συνολικά και θα προκαλέσει υστερία στους fans του σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, αυτό που δεν ήξερε ο κόσμος ήταν ότι ο Λίαμ Πέιν δεν περνούσε καθόλου καλά με αυτή την επιτυχία. Το «καλό παιδί» του συγκροτήματος έχει παραδεχθεί ότι «ήμουν συνέχεια πιωμένος ώστε να καταφέρω να αντέξω όλο αυτό που ζούσα. Έβαζα το χαμόγελο στο πρόσωπό μου, λες και έβαζα στολή και έβγαινα στη σκηνή».

Εκείνη την περίοδο άρχισε να έρχονται στο μυαλό του και οι αυτοκτονικές σκέψεις. Σκέψεις που όπως φαίνεται δεν έφυγαν ποτέ από μέσα του. Σκέψεις που χειροτέρευαν με το αλκοόλ και τις ουσίες.

«Μετά τον χωρισμό μας, μου έστελνε συνεχώς μηνύματα λέγοντας ότι δεν είναι καλά και θα πεθάνει. Πάντα ‘έπαιζε’ με τον θάνατο» είχε πει πριν από λίγο καιρό η Μάγια Χένρι, το 23χρονο μοντέλο που είχε σχέση με τον Πέιν από το 2019 έως το 2022. Μια σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα, τοξικότητα και χειραγώγηση από πλευράς του μουσικού. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, η Μάγια Χένρι φέρεται να κινήθηκε νομικά κατά του Πέιν, προκειμένου να σταματήσει να παρενοχλεί, τόσο αυτήν όσο και την οικογένειά της.

Κόσμος έξω από το ξενοδοχείο στο Μπουένος Άιρες που βρέθηκε νεκρός ο Λίαμ Πέιν.

Μετά τον χωρισμό του με την Μάγια Χένρι, ο Λίαμ Πέιν έκανε την τελευταία μεγάλη προσπάθειά του. Όπως έκανε γνωστό το 2023 πήγε σε κλινική αποτοξίνωσης και ήταν «καθαρός» για 100 ημέρες. «Νιώθω φανταστικά» είχε δηλώσει τότε.

Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο είχε ξεκινήσει σχέση με την influencer Κέιτ Κάσιντι, ενώ ετοιμαζόταν και για τη δισκογραφική του επιστροφή μετά από πέντε χρόνια σιωπής. Η εικόνα που έβγαζε προς τα έξω ήταν αυτή ενός ανθρώπου που είχε βρει τον δρόμο του.

Όπως, αποδείχθηκε όμως, μέσα του ο Λίαμ Πέιν έκρυβε ακόμα πολλούς δαίμονες. Το βράδυ της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες, με κάποιους να λένε ότι είχε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και τις Αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών.

«Νιώθω ότι πλέον έχω τον έλεγχο της ζωής μου. Δεν έχω ανάγκη το αλκοόλ και της ουσίες. Το πάρτι τελείωσε για εμένα» δήλωνε, για την αποτοξίνωσή του, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Είχε δίκιο, το πάρτι τελείωσε για τον Λίαμ Πέιν, αλλά όχι όπως θα ήθελε.