Το έντονο γκρίζο φόντο, γύρω από το μέλλον του ηλεκτρικού ιταλικού μικρού, δεν λέει να φύγει…

Η Stellantis θα παρατείνει την αναστολή της παραγωγής του ηλεκτρικού Fiat 500, έως την 1η Νοεμβρίου, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής ζήτησης, όπως ανακοίνωσε επίσημα η αυτοκινητοβιομηχανία.

Το μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, μαζί με αυτά της, επίσης, πολύπαθης Maserati. H Stellantis είχε ανακοινώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι  η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού 500, είχε σταματήσει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου .

Η διοίκηση του ομίλου, ανέφερε σε συνάντηση με εκπροσώπους των συνδικάτων της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη είναι «σε βαθειά κρίση».

Μια παγκόσμια επιβράδυνση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, εν μέρει λόγω διαφορετικών πολιτικών για τα «πράσινα κίνητρα», ανάγκασε τους κατασκευαστές, ανα τον πλανήτη, να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους για EV.

Παρά την προσωρινή διακοπή της παραγωγής, η Stellantis επανέλαβε το σχέδιό της να επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ στο Fiat 500e, με μπαταρία υψηλής απόδοσης, ενώ από τις αρχές του 2026 θα αρχίσει να παράγει το νέο 500 Hybrid.

Η στροφή στα υβριδικά αυτοκίνητα προκρίνεται ως η ιδανική επιλογή, για τους περισσότερους κατασκευαστές, μέχρι να σταθεροποιηθεί η πορεία της ηλεκτροκίνησης, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι δεν θα σταματήσει την κρατική επιδότηση, προς αυτή την κατεύθυνση.