Η πατέντα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επικεντρώνεται στην ασφάλεια, μετατρέποντας το όχημα σε κέντρο επιχειρήσεων.

Η Ford δημοσίευσε πρόσφατα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει λεπτομερώς ένα εξελιγμένο σύστημα ασφαλείας, που βασίζεται στο όχημα, αλλά δεν παρακολουθεί μόνο αυτό.

Στην πραγματικότητα, μετατρέπει το όχημα σε κέντρο επιχειρήσεων! Και χρησιμοποιεί ένα drone για να ελέγξει το δρόμο, αλλά και περιοχές πέρα από αυτόν.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε το 2022 και ονομάζεται “Συστήματα και μέθοδοι για την παροχή υπηρεσίας ασφαλείας που βασίζεται σε οχήματα και drones”. Το εν λόγω όχημα, ανεξάρτητα από τον τύπο αμαξώματος, δεν είναι απλώς μια πλατφόρμα μεταφοράς και εκτόξευσης του drone, αλλά μάλλον, το κέντρο διοίκησης και ελέγχου για όλες τις δραστηριότητες παρακολούθησης.

Οι περιοχές για παρακολούθηση καθορίζονται και ιεραρχούνται από τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Από εκεί, τα ενσωματωμένα συστήματα αναλαμβάνουν τη σκυτάλη χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογίας. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει τα πάντα, από ραντάρ έως κάμερες υπερύθρων, ανιχνευτές υπερήχων και χωρητικούς αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στο όχημα.

Όπως, βέβαια, συμβαίνει με πολλές πατέντες, δεν υπάρχει καμία εγγύηση και για τη συγκεκριμένη, ότι θα βγει στην παραγωγή, ιδίως από τη στιγμή που δεν είναι σαφείς οι ασφαλιστικές δικλείδες που επιβάλλεται να μπουν για τα προσωπικά δεδομένα.