Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε καλύτερη στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης στην Πυλαία και πήρε μία σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ με 87-82, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Greek Basketball League.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από το εναρκτήριο τζάμπολ, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά παραγωγικές από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Αρχικά πήγαιναν καλάθι-καλάθι, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να χτίσει μία διαφορά με ένα τρίποντο του Χέιλ και πέντε συνεχόμενους πόντους του Μπράις, ο οποίος έκανε το 15-9 για την “Ένωση”, λίγο πριν τα μισά της πρώτης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ είχε την απάντηση και ισοφάρισε σε 15-15 στο 7′ με τον Κατσίβελη, όμως οι “κιτρινόμαυροι” πήγαν ξανά στο +5 (22-17) με δίποντα από Μπράις, Γκλόντεν και τρίποντο από τον Χέιλ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε στο 24-19 για την ομάδα της Αθήνας, η οποία εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία της στα μακρινά σουτ.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ήταν αρκετά παραγωγικός από τα 6,75μ. στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τους Χέντερσον και Παπαδάκη να βρίσκουν στόχο από την περίμετρο, ωστόσο το ίδιο συνέβη και από την πλευρά της “Ένωσης”, με τους Κουζμίνσκας και Χαμπ, οι οποίοι έφεραν την ΑΕΚ στο +6 (31-25). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρεις πόντους από τον Φόρεστερ και πέντε από τον Περσίδη, ο οποίος έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ έπειτα από αρκετή ώρα, κάνοντας το 33-31 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι έχτισαν ξανά μία διαφορά, με τους Χαμπ και Χέιλ να ευστοχούν από την περιφέρεια, για το 41-36 στο 17′. Ο Κρούζερ με συνεχόμενα καλάθια έδωσε ξανά προβάδισμα στους “ασπρόμαυρους” με το 46-44 στα 48”, αλλά ο Χέιλ το πήρε πάνω του και η ΑΕΚ πήγε στην ανάπαυλα, ούσα στο +1 (49-48), με τον Αμερικανό να έχει 19 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα.

Ο ίδιος παίκτης ξεκίνησε με έμμεσο τρίποντο το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας το 52-48 υπέρ της ΑΕΚ. Ωστόσο, ακολούθησε ένα σερί 6-0 από τους γηπεδούχους, με καλάθια των Κατσίβελη, Ρέινολντς και Κρούζερ, οι οποίοι έβαλαν μπροστά τον ΠΑΟΚ με το 54-52 στο 23′. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμα του και βρέθηκε στο +4 (58-54) δια χειρός Μπάρτλεϊ, στα μισά της τρίτης περιόδου, όπου ο ρυθμός και η παραγωγικότητα δεν ήταν στα ίδια επίπεδα, σε σχέση με το πρώτο μέρος του αγώνα. Δεν άλλαξε τίποτα στην εικόνα του παιχνιδιού στα υπόλοιπα πέντε λεπτά του δεκαλέπτου, με τους “ασπρόμαυρους” να βρίσκουν λύσεις με τον Φόρεστερ επιθετικά και να έχουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (65-61) στο 30′.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 48-49, 65-61, 87-82

Χορηγός Επικοινωνίας

Ertsports.gr