Οι Άλεξ Άλμπον και Όλι Μπέρμαν συγκρούστηκαν στη διάρκεια του FP1 με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία. Τον καλύτερο χρόνο με την μαλακή γόμα σημείωσε ο Ράσελ.

Ο Μπέρμαν ήταν ένας από τους rookies που συμμετείχαν στον FP1. Ο Βρετανός οδηγούσε την Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ.

Καθώς ο Μπέρμαν έβγαινε από τα Esses σε αργό του γύρο, βρέθηκε στον δρόμο του Άλεξ Άλμπον της Williams. Ο Ταϊλανδός ήταν σε γρήγορο γύρο και είδε τον Μπέρμαν την τελευταία στιγμή όχι πολύ μακριά από την αγωνιστική γραμμή. Η Ferrari είχε ειδοποιήσει τον οδηγό της για την έλευση ταχύτερου μονοθέσιου.

Video of the incident between Alex Albon and Ollie Bearman pic.twitter.com/TLZRb6K7dR— RBR Daily (@RBR_Daily) October 25, 2024

Ωστόσο η ενημέρωση αυτή ήρθε μάλλον καθυστερημένα. Ο Άλμπον προσπάθησε να πάρει πιο κλειστά την έξοδο των Esses για να αποφύγει την Ferrari. Αλλά δυστυχώς χτύπησε απότομα στο κερμπ της εσωτερικής και έχασε τον έλεγχο της Williams.

Έτσι κατέληξε να συγκρουστεί -ευτυχώς όχι υπό κακή γωνία- με την Ferrari του Μπέρμαν. Και τα δύο μονοθέσια δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα pits και η διαδικασία διακόπηκε για αρκετά λεπτά.

Πριν τη διακοπή οι οδηγοί είχαν δοκιμάσει κυρίως με την σκληρή γόμα, με τον Σάινθ να έχει σημειώσει τον καλύτερο χρόνο. Έπειτα από την επανεκκίνηση της διαδικασίας, οι οδηγοί βγήκαν με την μαλακή γόμα.

Ο Ράσελ σημείωσε τελικά τον κορυφαίο χρόνο της διαδικασίας με τους Σάινθ και Τσουνόντα να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η PU στην Red Bull του Φερστάπεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Πρόβλημα που εάν δεν διορθώσει η Red Bull ίσως περιπλέξει τα πράγματα για τον Ολλανδό στη συνέχεια.