Η Red Bull παραδέχτηκε ότι εκείνη είναι η ομάδα για την οποίαν υπάρχουν υποψίες παρεμβάσεων στα μονοθέσια της υπό καθεστώς parc-ferme. Αρνήθηκε, όμως, ότι έχει κάνει οτιδήποτε παράτυπο.

Η πρωταθλήτρια των τελευταίων δύο ετών αναγνώρισε ότι διαθέτει ένα σύστημα για την ρύθμιση της απόστασης της ποδιάς στο εμπρός μέρος του πατώματος.

Οι άνθρωποί της ισχυρίζονται, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν αφού το μονοθέσιο έχει συναρμολογηθεί. Παράλληλα δεσμεύτηκαν ότι θα συνεργαστούν πλήρως με την FIA ώστε να αποδείξουν ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο αλλά και να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί και στο μέλλον.

Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν για καιρό συζητήσεις μεταξύ της FIA και πολλών ομάδων σχετικά με το θέμα αυτό. Ωστόσο το παρασκηνιακό παιχνίδι έγινε δημοσίως γνωστό μόλις χθες. Η FIA ανακοίνωσε αυστηροποίηση των ελέγχων της στα μονοθέσια που βρίσκονται σε καθεστώς parc-ferme.

Η συσκευή της Red Bull δεν είναι παράνομη. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να μεταβάλει το σετάρισμα του μονοθέσιου της κατά το δοκούν μέχρι και το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Ωστόσο δεν μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο μετά το τέλος της διαδικασίας και πριν τον αγώνα.

Το θέμα είχε συζητηθεί μεταξύ της FIA και της Red Bull ήδη στην Σιγκαπούρη. Και τότε η αυστριακή ομάδα είχε συμμορφωθεί πλήρως με τα όσα της είχε ζητήσει η FIA. Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι της ομοσπονδίας παρακολουθούσαν στενά την διαχείριση των RB20 από τους μηχανικούς της Red Bull μετά της κατατακτήριες.

Συνεπώς θα ήταν μάλλον απίθανο η Red Bull να παρατύπησε στην Σιγκαπούρη. Και ασχέτως του τι έγινε στο παρελθόν, σίγουρα η πρωταθλήτρια ομάδα -αλλά και οποιαδήποτε άλλη- δεν θα μπορέσει να παρατυπήσει και στο μέλλον, καθώς η FIA θα παρακολουθεί το θέμα πολύ στενά.