Ο “Δικέφαλος του Βορρά” βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με γκολ του Ραχμάν Μπάμπα στο 90+3′ πήρε την ισοπαλία (2-2) στην Τούμπα κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν και παράλληλα τον πρώτο του βαθμό στην League Phase του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Βικτόρια Πλζεν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο τα άλλαξε όλα και πήρε τον πρώτο του βαθμό στην League Phase του Europa League με το τελικό 2-2 στην Τούμπα. “Χρυσός” σκόρερ για τον “Δικέφαλο του Βορρά” ο Ραχμάν Μπάμπα, που βρήκε δίχτυα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Πλζεν άνοιξε το σκορ με το καλησπέρα και πάγωσε την Τούμπα. Ο Σουλτς έκανε το σουτ, ο Κοτάρσκι απέκρουσε και ο Αντού έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των Τσέχων. Το γκολ όμως δεν μέτρησε καθώς υπήρξε οφσάιντ, αλλά στο 7′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με τον Βίντρα να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση απέναντι στον Κοτάρσκι! Η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ ήρθε στο 10′, με τον Σάστρε να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρους για να απειλήσει και οι φιλοξενούμενοι τον τιμώρησαν τελικά στο 31′, με τον Χάβελ να ανοίγει το σκορ. Ο Τσέχος μέσος βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Αντού.

Στο 39′ οι φιλοξενούμενοι έκαναν δύο τα τέρματά τους. Ο Αντού έκανε τη σέντρα-σουτ από αριστερά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε ασταθώς και ο Βίντρα βρήκε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 υπέρ της Πλζεν, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Γεντλίτσκα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ότο στο 49′. Ωραία κόντρα για τον “Δικέφαλο του Βορρά” στο 65′, που βρέθηκε μια ανάσα από το να μειώσει σε 2-1, αλλά ο Γεντλίτσκα έδιωξε εξαιρετικά το σουτ του Τάισον. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 70′, καθώς ο Ντουέ της Πλζεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 77′ οι “ασπρόμαυροι” άγγιξαν το γκολ. Ο Ντεσπόντοφ γύρισε ωραία στον Τσάλοφ, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Γεντλίτσκα να διώχνει και πάλι σωτήρια. Ο Κωνσταντέλιας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο 80′, καθώς το σουτ του μέσα από την περιοχή ήταν ακίνδυνο. Στο 83′ η Πλζεν βρέθηκε μια ανάσα από το 3-0, με τον Γεμέλκα να βγαίνει απέναντι από τον Κοτάρσκι και αυτός να μπλοκάρει. Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 στο 84′. Ο Ντεσπόντοφ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Τισουντάλι με κεφαλιά έβαλε ξανά στο ματς τον “Δικέφαλο του Βορρά”.

Χορηγός Επικοινωνίας

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβασε την πίεσή της και 90+3′ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά του Μπάμπα έπειτα από το γύρισμα του Καμαρά. Έτσι, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τον πρώτο του βαθμό στην League Phase του Europa League.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (66′ Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο (76′ Τσάλοφ), Μπακαγιόκο (59′ Σβαμπ), Καμαρά, Τάισον (66′ Τισουντάλι), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Μπράντον (66′ Ντεσπόντοφ).

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (Μίροσλαβ Κούμπεκ): Γεντλίτσκα, Γεμέλκα, Μάρκοβιτς, Ντουέ, Κάλβαχ, Σόικα (78′ Τσερβ), Σούλτς, Καντού, Χάβελ, Βίντρα (61′ Γίρκα), Αντού (73′ Χέιντα).

Ertsports.gr