Τον «καίει», μιλώντας στο BBC, ο πρώην υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις του – Πάνω από 12 μηνύσεις εναντίον του ράπερ, με κατηγορίες για βιασμό, εκβιασμό και σωματική κακοποίηση – Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή – Τον Μάιο του 2025 η δίκη του

Ο Shuter είπε ότι ο Diddy είχε εμμονή με την εξουσία και μια βαθιά επιθυμία να παραμείνει διάσημος, εξηγώντας ότι ο σταρ λάτρευε να τον φωτογραφίζουν και ήθελε να επιδεικνύει τον τρόπο ζωής του. Η δουλειά του Shuter ήταν να βοηθήσει να παραμείνει ο «Diddy» στην κορυφή. Το να είσαι μέρος της συνοδείας του, είπε, ήταν σαν να είσαι μέρος ενός τσίρκου -ο ράπερ ήταν ο «διευθυντής της αρένας». Είπε ότι δεν υπήρξε ποτέ μάρτυρας σεξουαλικής παρενόχλησης. «Έχω δει την ανισορροπία της εξουσίας», είπε. «Αυτό που δεν έχω δει είναι αυτό που ισχυρίζονται τώρα, το οποίο είναι απλά φρικτό».
«Ο λόγος που ήταν σούπερ σταρ είναι επειδή το μόνο που σκέφτεται είναι ο εαυτός του. Από τη στιγμή που θα ξυπνήσει μέχρι τη στιγμή που θα πάει για ύπνο», είπε ο Shuter στο BBC.
Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Diddy ήταν βαθιά γοητευμένος με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Ο Shuter θυμάται ότι του ζητήθηκε περισσότερες από 10 φορές να τηλεφωνήσει στον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ με προσκλήσεις σε πάρτι, προσφερόμενος να καλύψει τα ταξίδια, τη διαμονή τους και ακόμη και να πληρώσει για την ασφάλειά τους.
Στο πολυτελές διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, ο ράπερ είχε φωτογραφίες τους σε κορνίζα, είπε ο Shuter, εξηγώντας: «Σκεφτόταν τον εαυτό του ως βασιλιά, οπότε ήταν απολύτως λογικό ότι ήθελε να έχει δύο πρίγκιπες στη συνοδεία του». Τόσο ο Χάρι όσο και ο Γουίλιαμ δεν δέχτηκαν ποτέ πρόσκλησή του, πρόσθεσε. Αλλά το να λένε «όχι» στον μεγιστάνα της μουσικής δεν ήταν κάτι που έκαναν πολλοί.
«Υπήρχαν πάντα όπλα γύρω από τον Diddy», είπε ο Shuter, περιγράφοντας ανιχνευτές μετάλλων στο διαμέρισμά του που έμοιαζαν με αυτούς του αεροδρομίου.
Τα λευκά πάρτι με τη σκοτεινή πλευρά
Στην περιοχή του Λος Άντζελες, ο ράπερ ζούσε σε αυτόν που έχει γίνει γνωστός ως ο πιο ακριβός δρόμος του Μπέβερλι Χιλς. Οι ψηλοί φράχτες επιτρέπουν στις διασημότητες να κρύβονται από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η έπαυλη του Χιου Χέφνερ βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω.
Οι γείτονες είπαν στο BBC ότι συχνά καλούσαν την αστυνομία για τα πάρτι του. Σύμφωνα με το BBC αστυνομικοί στάλθηκαν σε πάρτι στην έπαυλη Diddy 14 φορές σε διάστημα επτά ετών.
Σε έναν δρόμο όπου η διακριτικότητα και η ιδιωτικότητα είναι υψίστης σημασίας, κανείς δεν ήθελε να κατονομαστεί, αλλά οι γείτονες περιέγραψαν ιδιωτικά στο BBC τι είδαν. «Για έξι ή επτά χρόνια ήταν απλά πάρτι, πάρτι, πάρτι», είπε μια γειτόνισσα, προσθέτοντας ότι έβλεπε γυναίκες όλες τις ώρες «να βγαίνουν και να κάθονται στο δρόμο, δεν ήξεραν πού βρίσκονταν».
Η έπαυλη του Diddy στο Μπέβερλι Χιλς ήταν ένας από τους πολλούς χώρους που χρησιμοποίησε για να φιλοξενήσει το ετήσιο «λευκό πάρτι», μια εκδήλωση που διοργάνωνε από το 1998 έως το 2009. Ξεκίνησε τα πάρτι στην περιοχή Χάμπτονς της Νέας Υόρκης με έναν αυστηρά ολόλευκο ενδυματολογικό κώδικα, συγκεντρώνοντας την ελίτ των Ανατολικών Χάμπτονς και τα ανερχόμενα αστέρια της hip hop. Όμως, το πιο καυτό πάρτι της χρονιάς ήταν μια «βιτρίνα» για την «σκοτεινή» συμπεριφορά του, σύμφωνα με πρόσφατη μήνυση.
Σε μια μήνυση που κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα, ένας άνδρας – που ήταν 16 ετών τότε – περιέγραψε τη συγκίνηση που ένιωθε όταν κατάφερε να παρευρεθεί στο πρώτο «λευκό πάρτι» του Diddy το 1998. Μπαίνοντας στην έπαυλη είδε διασημότητες. Στη μήνυση, είπε ότι πίστευε ότι το πάρτι θα μπορούσε να ανοίξει πόρτες σε μια μουσική καριέρα.
Ανέφερε ότι πήγαινε στην τουαλέτα όταν έπεσε πάνω στον ράπερ. Άρχισαν να μιλάνε και μετά μεταφέρθηκαν σε έναν άλλο, πιο ιδιωτικό χώρο. Τότε ήταν που ο Diddy είπε ότι ο έφηβος είχε το σωστό «βλέμμα» και ότι μπορούσε να μετατρέψει οποιονδήποτε σε αστέρι, αναφέρει η μήνυση. Μετά τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή. Ο Diddy διέταξε ξαφνικά το τότε έφηβο αγόρι να κατεβάσει το παντελόνι του για να μπορέσει να τον εξετάσει και να τον αγγίξει, σύμφωνα με τη μήνυση. Σύμφωνα με τη μήνυση, ο ράπερ είπε ότι ήταν «μια ιεροτελεστία» και «η διαδρομή για να γίνεις αστέρι».
Συνολικά έχουν υποβληθεί περισσότερες από δώδεκα αγωγές που κατηγορούν τον μεγιστάνα της μουσικής για επιθέσεις, βιασμό και σεξουαλικό εκβιασμό. Σε αυτές τις αγωγές, άνδρες και γυναίκες λένε ότι εξαναγκάστηκαν σε σεξ, είτε από τον Diddy είτε από το περιβάλλον του. Άλλοι λένε ότι το έκαναν επειδή τρομοκρατήθηκαν από τον ράπερ και την εξουσία που είχε στη βιομηχανία του θεάματος. Κάποιοι περιέγραψαν ότι η καριέρα τους κατέρρευσε όταν δεν υπέκυψαν στις ιδιοτροπίες του. Η νομική ομάδα του Diddy απέρριψε τις αγωγές ως «σαφείς προσπάθειες να κερδίσουν δημοσιότητα».
Η τραγουδίστρια Cassie, η οποία έβγαινε με τον ράπερ σχεδόν μια δεκαετία αρχής γενομένης από το 2007, κατηγόρησε τον ράπερ ότι ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής της, αναγκάζοντάς την να παίρνει υπερβολικές ποσότητες ναρκωτικών, να κάνει σεξ με άλλους άνδρες. Ακόμα ανέφερε ότι την ξυλοκοπούσε και απειλούσε αυτή και ανθρώπους του κύκλου της, όταν προσπάθησε να φύγει από τη σχέση.
Σε μια μήνυση – η οποία ξεκίνησε μια χιονοστιβάδα κατηγοριών εναντίον του ράπερ – η τραγουδίστρια είπε, ότι όσο έβγαινε μαζί του, συνειδητοποίησε ότι είχε ένα «εξαιρετικά πιστό περιβάλλον» που θα έκανε ό,τι του ζητούσε. «Αναγνώρισε ότι ήταν ανίσχυρη και ότι το να τον καταγγείλει στις Αρχές δεν θα άλλαζε την κατάσταση ή την επιρροή του, αλλά απλώς θα του έδινε άλλη μια δικαιολογία για να την πληγώσει», ανέφερε η αγωγή. Η Cassie, της οποίας το πλήρες όνομα είναι Casandra Ventura, είπε ότι κάποια στιγμή αφού προσπάθησε να χωρίσει τον Diddy, η δισκογραφική του απείλησε ότι «το single της δεν θα κυκλοφορούσε αν δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις του».
Οι δικηγόροι του Diddy αρνήθηκαν και πάλι τους ισχυρισμούς, λέγοντας σε μια δήλωση στο BBC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι «δεν έχει επιτεθεί ποτέ σεξουαλικά σε κανέναν – ενήλικα ή ανήλικα, άνδρα ή γυναίκα».
Ενώ διάφορες αγωγές περιγράφουν λεπτομερώς τις φερόμενες σεξουαλικές επιθέσεις σε πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στις ιδιοκτησίες του Diddy, τα λεγόμενα «Freak-off» πάρτι σε δωμάτια ξενοδοχείων φαίνεται να αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής των ομοσπονδιακών αρχών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης του απήγγειλε κατηγορίες για συνωμοσία εκβιασμού, σωματεμπορία σε ένα 14σέλιδο κατηγορητήριο τον περασμένο μήνα. Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Diddy ότι κατέγραφε σεξουαλικές πράξεις κατά τη διάρκεια των «Freak Offs», τα οποία οι ομοσπονδιακές αρχές περιγράφουν ως ολιγοήμερα σεξουαλικά πάρτι.
Το κατηγορητήριο υπογραμμίζει ότι ο Diddy και οι συνεργάτες του έκλειναν δωμάτια ξενοδοχείων και τα εφοδίαζαν με ναρκωτικά, ώστε να μπορούν να καταγράφουν τα όργια.
Κατά τη διάρκεια των «Freak Offs», ο ράπερ φέρεται ότι «χτυπούσε, κλωτσούσε, πετούσε αντικείμενα στα θύματα», γεγονός που οδηγούσε σε τραυματισμούς που μερικές φορές χρειάζονταν εβδομάδες για να επουλωθούν, αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.
Ειδήσεις σήμερα:
Χαμάς: Ο Χαλίλ αλ-Χάγια, πιθανός διάδοχος του Σινουάρ στην ηγεσία της οργάνωσης, θα την φέρει πιο κοντά στο Ιράν
Ο Κωνσταντίνος Φουντάς μιλάει στον Δημήτρη Δανίκα – Ο γιος του μπακάλη από την Πύλο, πρόεδρος του CERN
Ρωσία: Νέος μυστηριώδης θάνατος για «άνθρωπο του Πούτιν» – «Έπεσε από σκάλες κι έσπασε τον λαιμό του»

Content snippet: CookieBar