Η BYD δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι στόχο έχει την θέση της Tesla, και βάζει πλώρη να πάρει τα πρωτεία από το πιο σημαντικό της μοντέλο.

Η BYD πρόκειται να παρουσιάσει το υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρικό SUV Sealion 7 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, σηματοδοτώντας το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του ως αντίπαλος του Tesla Model Y.

Το Sealion 7 θα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο της μάρκας στην Ευρώπη.

Χτισμένο στην προηγμένη ηλεκτρική πλατφόρμα 3.0 Evo της BYD, το μεσαίο SUV διαθέτει δυνατότητες ταχείας φόρτισης έως 240 kW και τεχνολογία μπαταριών «cell-to-body», η οποία μειώνει τη συνολική μάζα του αυτοκινήτου.

Στην Κίνα, το Sealion 7 προσφέρει μια επιλογή από μπαταρίες 72 kWh ή 81 kWh, με την τελευταία να παρέχει αυτονομία έως 610 χιλιόμετρα.

Μία νέα τεχνολογία που διαθέτει το SUV της Το Sealion 7 για ταυτόχρονη χρήση δύο φορτιστών (“dual gun”) μπορεί να διπλασιάσει δυνητικά την ταχύτητα σε σχεδόν 500 kW.

Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης αυτό που η BYD ισχυρίζεται ότι είναι ο ηλεκτροκινητήρας με την υψηλότερη ταχύτητα στον κόσμο, ο οποίος φτάνει τις 23.000 στροφές ανά λεπτό.

Το Sealion 7 διατίθεται σε διάφορες διαμορφώσεις, ξεκινώντας από μια πισωκίνητη έκδοση 230 ίππων, μια παραλλαγή υψηλότερης ισχύος 308 ίππων και ένα τετρακίνητο μοντέλο με 523 ίππους, ικανό να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα.

Με μήκος 4.830 χιλιοστά, το Sealion 7 είναι μακρύτερο τόσο από το Tesla Model Y όσο και από το Leapmotor C10, τοποθετώντας το στην κορυφή των μεσαίων-μεγάλων ηλεκτρικών SUV.

Αν και η BYD δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την παρουσίαση του Sealion στο Παρίσι, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μαζί με το πολυτελές plug-in υβριδικό SUV Yangwang U8.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού θα συμμετέχουν επίσης διάφορες κινεζικές μάρκες, όπως οι Leapmotor, Xpeng και Seres, καθώς και δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Renault, η Volkswagen και η Ford.

Με την BYD να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, η μάρκα συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 217% φέτος.