Bryan Johnson: Ο γκουρού της αντιγήρανσης αποκαλύπτει πώς αντέστρεψε την τριχόπτωση – Τα μυστικά κατά της φαλάκρας

Μέσα από ένα νήμα στο X, ο Johnson αποκάλυψε την ολοκληρωμένη αγωγή του για την πρόληψη της τριχόπτωσης και τη διατήρηση των πλούσιων μαλλιών. Παρόλο που αναμενόταν να είναι φαλακρός μέχρι τώρα, χάρη στις διατροφικές, τοπικές και ελαφριές θεραπείες πέτυχε την αξιοσημείωτη μεταμόρφωσή του. Ο εκατομμυριούχος ενθάρρυνε επίσης τους άνδρες να ενεργήσουν νωρίς και να λάβουν προληπτικά μέτρα για να διατηρήσουν τα μαλλιά τους, επιμένοντας ότι είναι δυνατό να διατηρηθεί μια γεμάτη κόμμωση «μέχρι τα 40 σας και μετά».

”Γενετικά, θα έπρεπε να είμαι φαλακρός. Άρχισα να χάνω τα μαλλιά μου και να γκριζάρω στα τέλη της δεκαετίας των 20 μου. Τώρα, στα 47 μου, έχω γεμάτα μαλλιά και το ~70% του γκρίζου μου έχει φύγει. Να πώς το έκανα», έγραψε στο X. 

Genetically, I should be bald.
I started to lose my hair and go gray in my late 20s.
Now, at 47, I’ve got a full head of hair and ~70% of my gray is gone.
Here how I did it.. 🧵 pic.twitter.com/VLuCVwTeMM
— Bryan Johnson /dd (@bryan_johnson) October 22, 2024

Τα μυστικά του Bryan Johnson κατά της φαλάκρας – Οι βιταμίνες και το «κλειδί» στην μεταμόρφωση

Στα tweets που ακολούθησαν, ο biohacker απέδωσε την επιτυχημένη αναγέννηση των μαλλιών του σε μια πολύπλευρη προσέγγιση. Το κλειδί για τη μεταμόρφωσή του ήταν η στρατηγική χρήση βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα πρωτεϊνών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση των μαλλιών του.

Εκτός από τη διατροφή, έχει αναπτύξει μια εξατομικευμένη τοπική φόρμουλα προσαρμοσμένη στα γονίδιά του, που περιλαμβάνει μελατονίνη, καφεΐνη και βιταμίνη D3. Έχει επίσης εντάξει τη θεραπεία με κόκκινο φως στην καθημερινή του ρουτίνα, φορώντας ακόμη και ένα εξειδικευμένο καπέλο για τη χορήγηση αυτής της θεραπείας όλη την ημέρα.

Ένα άλλο κρίσιμο συστατικό του “σχήματος Johnson” κατά της φαλάκρας είναι η λήψη από του στόματος μινοξιδίλης, ένα τοπικό φάρμακο κατά της τριχόπτωσης. Ωστόσο, τόνισε ότι θεωρείται ασφαλές μόνο σε χαμηλές δόσεις καθώς μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής τριχοφυΐας και πονοκεφάλους.

3. Customized topicals:
I use a personalized Rx formula based on my genetics to prevent and reverse hair loss. Roots byGA (5)
Here are the ingredients in my formulation: Minoxidil (7%), Cetirizine HCl (1%), Latanoprost (0.004%), Dutasteride (0.25%), Melatonin (0.1%), Caffeine… pic.twitter.com/SZDi1qQHhh
— Bryan Johnson /dd (@bryan_johnson) October 22, 2024

«Μια τελευταία σημείωση ότι είμαι σε επαφή με αρκετές εταιρείες που χτίζουν νέες θεραπείες για την αναγέννηση των μαλλιών. Είναι πολλά υποσχόμενα και συναρπαστικά. Έχουν περάσει χρόνια, αλλά είναι ωραίο να σκεφτόμαστε ότι η τριχόπτωση μπορεί να μην είναι πλέον κάτι που πρέπει να σκεφτόμαστε. Μόνο ένας λόγος για τον οποίο το μέλλον θα είναι εκπληκτικό», κατέληξε στην ανάρτηση.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ιατρικές διαγνώσεις και θεραπείες σε συνδυασμό με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σχήμα φαγητού, ύπνου και άσκησης για να δει αν μπορεί να επιβραδύνει, και ίσως ακόμη και να αντιστρέψει, τη διαδικασία γήρανσης. Πριν από λίγες μέρες, αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε μια «ολική ανταλλαγή πλάσματος» , μια ριζική διαδικασία με στόχο την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα του.