Η ιταλική Brembo ανακοίνωσε την εξαγορά της διάσημης εταιρείας αναρτήσεων Ohlins.

Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς «γάμους» στον κόσμο της μοτοσικλέτας ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες. Η ιταλική Brembo που ειδικεύεται στα συστήματα πέδησης εξαγόρασε τη σουηδική εταιρεία αναρτήσεων Ohlins με το ποσό της συμφωνίας να φτάνει τα 480 εκατομμύρια ευρώ.

Η εξαγορά έγινε από την Tenneco, μέλος της Apollo Global και η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με διαθέσιμα μετρητά όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Brembo. Προφανώς, τα χρήματα βρέθηκαν από την πρόσφατη πώληση μεριδίου 5,6% της Pirelli από την Brembo.

Οι δύο εταιρείες θεωρούνται κορυφαίες στους τομείς τους με την Brembo να έχει κυριαρχήσει σε πρωταθλήματα μοτοσικλέτας όπως το MotoGP. Στις μοτοσικλέτες παραγωγής επίσης η Brembo έχει φέρει κορυφαίες τεχνολογίες και όλες οι premium μοτοσικλέτες είναι εξοπλισμένες με τα συστήματα πέδησης της φίρμας.

Από την άλλη, η Ohlins έχει αντίστοιχο status στον τομέα των αναρτήσεων. Η Ohlins έχει δυνατή παρουσία στο MotoGP και το WSBK, χωμάτινα πρωταθλήματα, ενώ παρέχει συστήματα και σε ομάδες της Formula 1 και του Nascar στα αυτοκίνητα.

Θυμίζουμε ότι η Brembo έχει κάτω από την ομπρέλα της εταιρείες όπως η Bybre, η Breco, η Marchesini, η AP Racing, η J.Juan και η SBS. Ο Πρόεδρος της Brembo δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε την Ohlins στον όμιλό μας. Με αυτή την προσθήκη κάνουμε ακόμα ένα βήμα στη στρατηγική μας να παρέχουμε έξυπνες λύσεις στους πελάτες μας».