Με λεωφορεία, πλοία και αυτοκίνητα, χιλιάδες Αθηναίοι εγκαταλείπουν το Κλεινόν Άστυ εν όψει του τριημέρου αφού η 28η Οκτωβρίου είναι αργία. Ως εκ τούτου, η κίνηση στους δρόμους, σε λιμάνια και σε ΚΤΕΛ είναι ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Η έξοδος έχει ήδη ξεκινήσει από χθες και βρίσκεται σε εξέλιξη, με χιλιάδες κόσμου να επιλέγουν κάθε μέσο για να φύγουν από την Αθήνα. Τα πλοία αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά με υψηλή πληρότητα, ενώ και τα ΚΤΕΛ έχουν βάλει έκτακτα δρομολόγια αφού τα λεωφορεία φεύγουν γεμάτα.

Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ λόγω της αυξημένης κίνησης η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα.

Τα πλοία αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά με υψηλή πληρότητα, ενώ τα ΚΤΕΛ φεύγουν γεμάτα και έχουν βάλει έκτακτα δρομολόγια

Και αυτό το τριήμερο είναι μια ιδανική ευκαιρία για όποιους μπορούν να βρεθούν σε κοντινούς προορισμούς και να αποδράσουν έτσι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Δεδομένης βέβαια της ακρίβειας που έχει συρρικνώσει τα εισοδήματα, οι περισσότεροι προτιμούν το πατρικό στον τόπο καταγωγής τους ή το εξοχικό φίλων και γνωστών που θα τους φιλοξενήσουν.

Ο προορισμοί που έχουν ζήτηση για την 28η Οκτωβρίου και το τριήμερο είναι κατά κύριο λόγο μικροί ορεινοί οικισμοί με μικρή δυναμικότητα. Στις κρατήσεις για οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό καταγράφεται μείωση.

Στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ζήτηση υπάρχει για Μακεδονία, Καστοριά, Ζαγοροχώρια, Πίνδο, Τζουμέρκα, Καλαμπάκα, αλλά και Θράκη. Δελφοί και το Πήλιο βρίσκονται επίσης στα σχέδια των ελλήνων εκδρομέων, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα ταξίδια σε Αχαΐα, ορεινή Αρκαδία και Μάνη καθώς και μεγάλοι νησιωτικοί προορισμοί όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη.