Η σαουδαραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat αναφέρει ότι η Χαμάς θα προτείνει μια νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στις συνομιλίες που αναμένεται να αρχίσουν ξανά στην Ντόχα του Κατάρ.

Η Χαμάς δηλώνει και πάλι πρόθυμη να κλείσει συμφωνία για εκεχειρία

Το ρεπορτάζ αναμεταδίδει και η ισραηλινή Haaretz. Σύμφωνα με αυτό, η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση θα προτείνει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων και την ολική απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Υψηλόβαθμο μέλος της Χαμάς δήλωσε στη σαουδαραβική εφημερίδα ότι η παλαιστινιακή οργάνωση είναι ανοιχτή να ακούσει «αν υπάρχουν νέες προτάσεις από τις χώρες που μεσολαβούν, αλλά προτιμούμε μια συνολική συμφωνία που θα οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου».

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ που γράφεται ότι η Χαμάς προτείνει μια νέα συμφωνία.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο επικεφαλής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα μεταβαίνει στην Ντόχα για να συναντηθεί με τον διευθυντή της CIA, Μπιλ Μπερνς και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο του Κατάρ, οι αξιωματούχοι θα συζητήσουν «τις διάφορες δυνατότητες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων από την αιχμαλωσία της Χαμάς, με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις».