Κρύπτη σε κάσα πόρτας του σπιτιού του για να βάζει τα χρήματα, είχε ένας από τους εφοριακούς που συνελήφθησαν για διαφθορά στην Κέρκυρα.

Στο σπίτι του συγκεκριμένου ελεγκτή βρέθηκε το ποσό των 12.840 ευρώ εκ των οποίων τα 7.450 ευρώ στην κρύπτη.

Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τους εφοριακούς της ΔΟΥ Κέρκυρας εντωμεταξύ είναι καταιγιστικές.

«Εγκέφαλος» της παράνομης δραστηριότητας, ήταν ένας Υποδιευθυντής της Εφορίας, που μαζί με δύο ελεγκτές και έναν υπάλληλο, συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας.

Την προσέγγιση των θυμάτων, που ήταν ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείων, είχε αναλάβει ένας λογιστής του νησιού.

Θύματα του κυκλώματος φέρεται να είχαν πέσει τουλάχιστον 0 επιχειρηματίες με δραστηριότητα στον Κάβο, τη Νότια Κέρκυρα, αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού.

Οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι της εφορίας, προσέγγιζα ιδιώτες με ανοιχτές υποθέσεις στην Δ.Ο.Υ. και ήταν σε θέση κατά το δοκούν, ανάλογα με το αντίτιμο που λάμβαναν, να δηλώνουν ότι είχαν επισκεφτεί τις επίμαχες επιχειρήσεις, χωρίς όμως στην ουσία να έχουν πραγματοποιήσει ποτέ τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο «συνεργαζόμενος» λογιστής, που συνελήφθη για την συμμετοχή του στο κύκλωμα, απαίτησε εκ μέρους των εφοριακών το ποσό των 35.000 ευρώ από πελάτισσα του. Η γυναίκα που ήταν συνιδιοκτήτρια σε εταιρεία προϊόντων διατροφής, ανάφερε στις αρχές, ότι ο λογιστής την ενημέρωσε για υποτιθέμενο έλεγχο που όπως είπε θα οδηγούσε με βεβαιότητα σε επιβολή υψηλότατου προστίμου. Με αυτό το πρόσχημα της ζήτησε να καταβάλει το ποσό, για να «παγώσει» τον έλεγχο.

Το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος, παραμένει άγνωστο, όμως όπως διαπιστώθηκε, από τον περασμένο Μάιο, οι πέντε συλληφθέντες, απαίτησαν εκβιαστικά το συνολικό ποσό των 183.000 ευρώ και απέσπασαν περισσότερες από 38.000.

Αποκαλυπτικοί για τη δράση τους είναι και οι διάλογοι που είχαν μεταξύ τους.

Σε μια από τις συνομιλίες τους που έχει καταγραφεί, μέλη της οργάνωσης, περιγράφουν τα… «παζάρια» με ένα από τα θύματα τους, που αρνήθηκε να τους καταβάλει το ποσό που του ζητούσαν.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: 20 το χρόνο του λέω. Πολλά λέει. Τι πολλά ρε, είσαι καλά ρε του λέω;ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Δ.Ο.Υ.: 600 το χρόνο είναι πολλά;ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Είναι πολλά του λέω, μας δουλεύεις του λέω; Είσαι καλά του λέω; Εσύ κλέβεις τόσα χρόνια. Μόνο τα πρόστιμα (ακατάληπτη φράση) να σφίξουν οι κ…οι, δεν πειράζει πιάνεις το μεγάλο ψάρι σου έρχονται άλλα δέκα μικρά…