Απάντηση στο βασικό ερώτημα πώς προκλήθηκε η διαρροή διοξειδίου του άνθρακα καλούνται να δώσουν οι αρχές για το πολύ σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (27/10) σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, όταν από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα 14 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένα από αυτά, ένας 48χρονος από την Πάτρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας νοσηλεύεται η σύζυγός του σε σοβαρή, αλλά καλύτερη κατάσταση. Το ζευγάρι από την Πάτρα βρέθηκε στη Φλώρινα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. 

Διαβάστε σχετικά: Δηλητηρίαση σε ξενοδοχείο στη Φλώρινα: Εξιτήριο για 9 άτομα, μάχη για τη ζωή του δίνει 48χρονος

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι από την Πάτρα, πυροσβέστες αναγκάστηκαν να σπάσουν τα παντζούρια που ήταν κλειστά καθώς και τα τζάμια για να μπουν και να τους απεγκλωβίσουν. 

Παραμένουν ωστόσο πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα καθώς το ξενοδοχείο ήταν κλειστό για αρκετό καιρό. Στις εγκαταστάσεις έγινε μεγάλη ανακαίνιση και η μονάδα άνοιξε και πάλι στις 13 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σωλήνας διαφυγής των αερίων από την καύση είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτίριο και ενδεχομένως τα αέρια αυτά να μπήκαν στο σύστημα εξαερισμού.  

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που συνελήφθη με τις κατηγορίες της επικίνδυνης βλάβης και πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια, κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου.

Πρόστιμο από τον ΕΟΤ Κοζάνης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του  kozanimedia, το ξενοδοχείο δεν είχε άδεια λειτουργίας για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Λίγες ημέρες πριν το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού)  Κοζάνης,ενεργώντας άμεσα, βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.
Επίσης, στο συνολικό ποσό συμπεριλαμβάνεται και το πρόστιμο γιατί η ιδιοκτήτρια εταιρία φέρεται να είχε υποβάλει αναληθή στοιχεία για την αίτηση άδειας λειτουργίας.

Ενήμερη για το θέμα είναι και η Π.Ε. Φλώρινας,όπως τόνισε στο  Kozanimedia ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν κλειστή, χωρίς δυνατότητα ελέγχου.

Με πληροφορίες από kozanimedia και ertnews

Φωτογραφία: kozanimedia