Ο Γιος Φερστάπεν σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην Red Bull, σημειώνοντας ότι είχε προειδοποιήσει από τις αρχές του χρόνου την ομάδα.

Ο πατέρας του Μαξ είχε έρθει σε ρήξη με τον επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ από το Μπαχρέιν, όταν μία πρώην εργαζόμενη στην Red Bull τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Γιος Φερστάπεν από την αρχή δήλωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Χόρνερ έπρεπε να φύγει. Τελικά, ο επικεφαλής της Red Bull αθωώθηκε. Ωστόσο η… αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ εκείνου και του Φερστάπεν παρέμεινε, με τους δύο να ανταλλάσσουν κατά καιρούς «αβροφροσύνες» δημοσίως.

Τελευταίο επεισόδιο της μεταξύ τους διαμάχης ήταν οι δηλώσεις του πατρός Φερστάπεν με αφορμή τον μεγάλο αριθμό αποχωρήσεων κορυφαίων στελεχών από την ομάδα. Άνθρωποι όπως ο Άντριαν Νιούι, ο Ρομπ Μάρσαλ, ο Τζόναθαν Ουίτλι και ο Γουίλ Κόουτνι, δεν εργάζονται πια ή δεν θα εργάζονται σε λίγο καιρό στο Μίλτον Κινς.

«Ναι, τους είχα προειδοποιήσει για αυτό» δήλωσε ο Γιος Φερστάπεν στο motrosport.com. «Η ομάδα όλο λέει ότι “δεν πειράζει έχουμε κάποιον άλλον για τη δουλειά”, αλλά ο αριθμός εκείνων που έχουν φύγει είναι πολύ μεγάλος. Οι δημοσιογράφοι ρωτούν συνεχώς τον Μαξ για αυτό. Δεν νομίζω ότι είναι καλό αυτό που συμβαίνει» συμπλήρωσε.

Εδώ και έναν χρόνο κυκλοφορούν φήμες για πιθανή μετακίνηση του Μαξ Φερστάπεν στην Mercedes. Αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ρεαλιστικό για το άμεσο μέλλον, δεν μπορεί να αποκλειστεί για μετά το 2026. Και ας ισχυρίζεται ο Χόρνερ ότι η Red Bull έχει αρκετό βάθος ώστε να καλύψει τις αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών. «Του Χόρνερ του αρέσει να καυχιέται για αυτό» αρκέστηκε να σχολιάσει ο πατέρας Φερστάπεν.