Ένα δράμα χωρίς τέλος ήταν η ζωή της Ζιζέλ Πελικό στα χέρια του αδίστακτου συζύγου της καθώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το «τέρας της Αβινιόν» παραδέχεται ότι βίασε τη σύζυγό του, Ζιζέλ σε ένα πρατήριο καυσίμων σε αυτοκινητόδρομο ενώ επέστρεφε από τις διακοπές επειδή ήταν η «φαντασίωσή» του.

Ο Ντομινίκ Πελικό είπε στο δικαστήριο ότι βίασε την πρώην σύζυγό του σε αυτοκινητόδρομο, ενώ επέστρεφαν από διακοπές. Ο 71χρονος, κατηγορείται ότι έβαζε υπνωτικά χάπια στα γεύματα της Ζιζέλ και στη συνέχεια προσκαλούσε δεκάδες άνδρες που γνώρισε σε μια ιστοσελίδα να τη βιάσουν ενώ ο ίδιος βιντεοσκοπούσε.

Η συγκλονιστική υπόθεση έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ αλλά η Ζιζέλ πήρε την γενναία απόφαση να από την ανωνυμία της για να καταθέσει εναντίον του ίδιου και των άλλων κατηγορουμένων, αναφέρει η Daily Mail.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα περιέγραψε με θάρρος πώς υπέστη την απόλυτη προδοσία στα χέρια του συνταξιούχου συζύγου της, προσθέτοντας ότι μιλάει για άλλα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων. Στα πρώτα του σχόλια μετά την κατάθεσή της, ο Πελικό αποκάλυψε χωρίς ντροπή πώς την είχε βιάσει κάποτε σε ένα βενζινάδικο καθώς επέστρεφαν με το αυτοκίνητο από το νησί διακοπών Ile de Re στις γαλλικές ακτές του Ατλαντικού.

Ο δικηγόρος της Πελικό, δήλωσε στο δικαστήριο της Αβινιόν, ότι ο σύζυγός της είχε πάει εκεί για να την «προσφέρει» στους φορτηγατζήδες, αλλά επέμεινε ότι τελικά «κανείς άλλος δεν εμπλέκεται» και ότι ήταν μόνο αυτός.

Είπε: «Ήταν μια φαντασίωσή μου. Επιστρέφαμε από το Ile de Re και σταμάτησα σε ένα βενζινάδικο και τη βίασα. Κανείς δεν μας είδε και δεν ήμασταν σε κοινή θέα κανενός».

Αργότερα, ένας από τους κατηγορούμενος, ο Αμπντελάι Νταλάλ, 47 ετών, παραδέχτηκε δύο κατηγορίες για τον βιασμό της 71χρονης. Δήλωσε: «Όπως μιλάω τώρα, ναι, υπήρξαν δύο βιασμοί. Αλλά ακόμα και τώρα μέχρι σήμερα δεν ξέρω γιατί πήγα εκεί», είπε στο δικαστήριο αφού περιέγραψε πώς ήρθε σε επαφή μαζί του μέσω της ιστοσελίδας Coco.fr.

Πρόσθεσε πως ο Πελικό του είχε πει να μην ανησυχεί, για το αν χρειάζεται να «φορέσει προφυλακτικό» και πως είχε παραδεχτεί ότι είχε «ναρκώσει τη γυναίκα του».

Ο Πελικό μάλιστα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του επίσης κατηγορούμενου Νταλάλ είπε: «Θα ήθελα να πω ότι είναι ο πρώτος που λέει τα πράγματα όπως είναι. Ναι, του είπα να μην ανησυχεί για προφυλακτικό».

Ενώ ακολούθησε και η ακρόαση ενός πρώην δεσμοφύλακα, επίσης κατηγορούμενου. Ο Κουεντίν Χένεμπερτ, 34 ετών, εργαζόταν στη φυλακή όπου κρατούνταν ο Πελικό μετά τη σύλληψή του το 2020 για παρενόχληση προτού στη συνέχεια παραιτηθεί και γίνει οδηγός ασθενοφόρου.

Ο 34χρονος είπε στο δικαστήριο της Αβινιόν ότι είχε ενταχθεί στον ιστότοπο swinging Coco.fr ,όπου ο Πελικό στρατολογούσε άνδρες για να κακοποιήσουν την σύζυγό του.

Το δικαστήριο άκουσε πώς ο Χένεμπερτ είχε επισκεφθεί το σπίτι της οικογένειας Πελικό στο χωριό Μαζάν τον Νοέμβριο του 2019, ενώ εργαζόταν στη φυλακή και δέκα μήνες πριν από τη σύλληψη του Πελικό. Είπε: «Στη δουλειά μου βλέπω δικαστικά έγγραφα, ερευνητικά πράγματα από την αστυνομία και είδα το όνομα του Πελικό να εμφανίζεται. Έκανα τη σύνδεση με αυτό που είχε συμβεί και σκέφτηκα ότι αργά ή γρήγορα η αστυνομία θα ερχόταν στην πόρτα μου. Δεν έχω ησυχάσει πραγματικά από τότε που είδα το όνομα».

Σε αυτό το σημείο ο εισαγγελέας τον διέκοψε και ρώτησε: «Δηλαδή ήσασταν ήρεμος όταν φύγατε από το σπίτι του Πελικό;». Ο 34χρονος, ο οποίος έχει παραδεχτεί τον βιασμό, απάντησε: «Όταν μπήκα στο αυτοκίνητό μου μετά, συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει ένα μεγάλο λάθος και ήθελα απλώς να το σβήσω από τη μνήμη μου».

Πριν από τη δίκη ο δικηγόρος της Πελικό, δήλωσε: «Είναι μια εξαιρετική γυναίκα και ακούσαμε από αυτήν πόσο αποφασισμένη είναι να κάνει την ιστορία της να ακουστεί. Κάθε μέρα αυτής της δίκης βλέπουμε πόσο βαθύ πρόβλημα υπάρχει στην κοινωνία και αυτό που θέλει να κάνει είναι να διασφαλίσει ότι όλα τα θύματα δεν θα ξεχαστούν. Δεν περιμένει τίποτα από τα άτομα που δικάζονται και δεν μπορεί να δεχτεί τις δικαιολογίες τους».

Πρόσθεσε ότι η υπερασπιστική γραμμή ορισμένων από τους κατηγορούμενους ότι επρόκειτο για «τυχαίο βιασμό» δεν υφίσταται.