Υπόθεση Πελικό: Σήμερα η μαρτυρία της 72χρονης Ζιζέλ στο δικαστήριο

Την κατάθεσή της αναμένεται να δώσει σήμερα η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό για να σχολιάσει τις έως τώρα αποδείξεις που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με κατηγορούμενο για βιασμό τον σύζυγό της και ακόμη 50 άνδρες.

Ο Ντομινίκ Πελικό, νάρκωνε την σύζυγό του με φάρμακα που έριχνε στο φαγητό και το ποτό της και καλούσε άνδρες να την βιάζουν για μία περίοδο 9 ετών από το 2011 έως το 2020. Ο 71χρονος έχει παραδεχτεί ότι είναι ένοχος και καλούσε μέσω διαδικτύου ξένους άνδρες να πάνε στο σπίτι του και να βιάσουν την σύζυγό του. «Είμαι βιαστής όπως και οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα», είπε στο δικαστήριο ο Ντομινίκ Πελικό.

Τον περασμένο μήνα η Ζιζέλ Πελικό είπε στο δικαστήριό τι «ποτέ, ούτε για ένα δευτερόλεπτο, δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου στον κύριο Πελικό ή σε αυτούς τους άνδρες». Παράλληλα ανέφερε ότι «θυσιάστηκε στο βωμό της ανηθικότητας».

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο αρνήθηκαν ότι βίασαν την 72χρονη και θεωρούσαν ότι εκείνη παρίστανε ότι κοιμάται ή ότι έπαιζε κάποιο παιχνίδι. Μεταξύ των κατηγορουμένων, ηλικίας 26 έως 74 ετών, περιλαμβάνονται ένας νοσοκόμος, ένας δημοσιογράφος, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, ένας τοπικός σύμβουλος, ένας στρατιώτης, οδηγοί φορτηγών και εργάτες σε αγροκτήματα.

Η Ζιζέλ Πελικό δήλωσε ότι αισθάνθηκε ταπεινωμένη από τις ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι υποστήριξαν πώς οι άνδρες μπορεί να είχαν λάθος κρίση ή να νόμιζαν ότι ήταν μεθυσμένη ή ότι παρίστανε ότι κοιμάται και τελικά ότι η 72χρονη ήταν συνένοχη. «Ένιωσα ταπεινωμένη όσο βρισκόμουν σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου. Με έχουν αποκαλέσει αλκοολική, συνωμότη του κυρίου Πελικό», δήλωσε στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας ότι η ζωή της είχε «καταστραφεί» για 10 χρόνια.

«Στην κατάσταση στην οποία βρισκόμουν, δεν μπορούσα να απαντήσω. Ήμουν σε κωματώδη κατάσταση, Τα βίντεο το δείχνουν αυτό», είχε πει η Ζιζέλ Πελικό.

Η 72χρονη έχει προσκληθεί από τους δικαστές να μιλήσει σήμερα καθώς η υπόθεση βρίσκεται περίπου στο μέσο της εκδίκασης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Η Ζιζέλ Πελικό έχει γίνει σύμβολο στην Γαλλία καθώς μέσω του συνηγόρου της ζήτησε να είναι δημόσια η δίκη και να γίνει γνωστό το τι της συνέβη, καθώς μία δίκη κεκλεισμένων των θυρών ήταν αυτό που θα ήθελαν οι κατηγορούμενοι.