Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ένα «τείχος κεραυνών» μέσα στον τυφώνα Milton καθώς περνά μέσα από την Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο μετεωρολόγος Chris Vagasky έγραψε στο Twitter νωρίτερα αυτή την εβδομάδα: «Ανιχνεύθηκαν πάνω από 58.000 αστραπές στο κέντρο του τυφώνα Milton τις τελευταίες 14 ώρες».

Το βίντεο, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πορείας του τυφώνα μέσα από την πολιτεία, αναδεικνύει την ισχύ του Milton, ο οποίος ευθύνεται για απώλειες ζωών και σημαντικές ζημιές σε ολόκληρη την περιοχή.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Οι μετεωρολόγοι έχουν σημειώσει ότι η εικόνα με τους αλλεπάλληλους κεραυνούς μπορεί να συμβεί σε σοβαρές καταιγίδες και τυφώνες, όπου οι ταχείες ανυψώσεις του αέρα μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας.

Η «καταιγίδα του αιώνα» όπως έχει χαρακτηριστεί ο τυφώνας κινείται πλέον προς τον Ατλαντικό Ωκεανό, ωστόσο αναμένονται κι άλλες πλημμύρες και έντονες βροχοπτώσεις πίσω στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι ριπές ανέμων έφτασαν τα 180 μίλια/ώρα, ενώ συνοδεύτηκε από τουλάχιστον 19 ανεμοστρόβιλους.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν επιβεβαιωθεί 9 θάνατοι πολιτών. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης όπως και η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και κτίρια.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας St. Lucie εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση το πρωί της Πέμπτης: «Οι πρώτοι ανταποκριτές και τα συνεργεία δημοσίων έργων/υπηρεσιών κοινής ωφέλειας διεξάγουν προσπάθειες αντιμετώπισης και ανάκαμψης που προκλήθηκαν από δύο επιβεβαιωμένους ανεμοστρόβιλους που έπεσαν πριν από την άφιξη του τυφώνα Milton την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, ξεκινώντας γύρω στις 4:30μμ. Ο ιατροδικαστής του St. Lucie επιβεβαίωσε τέσσερις θανάτους ως αποτέλεσμα αυτών των ανεμοστρόβιλων».