Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς στο φετινό Champions League πανηγύρισε στην Ισπανία η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Παρά το πολύ νωθρό ξεκίνημα, οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου, επικράτησαν 15-8 της Σαμπαντέλ και ανέβηκαν στην κορυφή του Δ΄ ομίλου με πέντε βαθμούς.
Πέντε γκολ πέτυχε ο Ντίνος Γενηδουνιάς για την πειραϊκή ομάδα, η οποία “χτύπησε” ανηλεώς τους Καταλανούς στην κόντρα, πετυχαίνοντας τρία γκολ και κερδίζοντας επιπλέον δύο πέναλτι.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4xed0ykju8x)
Κλείσιμο
Οι “ερυθρόλευκοι”, που αγωνίστηκαν χωρίς του δύο από τους τρεις ξένους τους (εκτός του τιμωρημένου Ζάλανκι, εκτός 13άδας ήταν και ο Λόντσαρ), παρουσίασαν πολύ κακό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με πολλά λάθη και βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση. Αν και άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Φουντούλη, αυτό ήταν το μοναδικό γκολ που πέτυχαν μέχρι λίγο μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Η Σαμπαντέλ βρήκε λύσεις στα ίσια και προηγήθηκε 3-1, αλλά οι παίκτες του Χέρβο Κόλιανιν βελτίωσαν την άμυνά τους στο δεύτερο οκτάλεπτο και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν περισσότερο.
Ο Νικολαϊδης σε παίκτη παραπάνω έλυσε το… γόρδιο δεσμό για τον Ολυμπιακό και πυροδότησε ένα ττρίκεπτο ξέσπασμα, στη διάρκεια του οποίου οι πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ, εκ των οποίων δύο διαδοχικά στην κόντρα (με Γενηδουνιά και Παπαναστασίου) και πήραν προβάδισμα 5-3, με την ισπανική ομάδα να χάνει πέναλτι με τον Μπαρόσο (δοκάρι) στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου.
Στο τρίτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες βελτίωσαν τα ποσοστά τους στον παίκτη παραπάνω και το σκορ “άνοιξε”, με τον Ολυμπιακό πάντως να διατηρεί το προβάδισμα. Αλλο ένα ξέσπασμα της πειραϊκής ομάδας έφερε νέο σερί 5-0 (με τρία διαδοχικά πέναλτι, δύο εκ των οποίων κέρδισε ο Παπαναστασίου στην κόντρα), με τη διαφορά να διευρύνεται στο +6 (12-6) στις αρχές της τέταρτης περιόδου και τους “ερυθρόλευκους” να εξασφαλίζουν τη νίκη.
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-4, 3-6, 2-4
Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Σαπ (Ολλανδία)
Οι συνθέσεις:

Content snippet: CookieBar