Υπέκυψε στα τραύματά του ένας από τους τραυματίες που προκάλεσε ο διεμβολισμός φορτηγού σε στάση λεωφορείου, κοντά σε στρατιωτική βάση στο Ραμάτ Χασαρόν, περιοχή κοντινή στο Τελ Αβίβ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος «εξουδετερώθηκε» από τα πυρά πολίτη που βρισκόταν στο σημείο, ήταν ισραηλινός πολίτης.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πρόκειται για Ισραηλινό Αραβα από το Καλάνσαουε του κεντρικού Ισραήλ.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα «με έμφαση στην υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης».

Η Χαμάς χαιρέτισε με ανακοίνωσή της μία «ηρωική επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε κοντά «στο αρχηγείο της Μοσάντ». «Αποτελεί φυσική απάντηση στα εγκλήματα της (ισραηλινής) κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού μας στην Γάζα, στην Δυτική Οχθη, στην Ιερουσαλήμ».

Σύμφωνα με την αστυνομία, «λεωφορείο αποβίβαζε επιβάτες σε στάση όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω στο λεωφορείο και τους επιβάτες». «Πολίτες πυροβόλησαν τον οδηγό του φορτηγού και τον εξουδετέρωσαν».

Σύμφωνα με την υπηρεσία άμεσης βοήθειας, από τους 29 τραυματίες οι 6 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σε ένα άλλο περιστατικό, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε καθώς επιχειρούσε να επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στην Χίζμα, βορείως της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνδρας «επιτάχυνε το αυτοκίνητό του προς την κατεύθυνση των στρατιωτών που διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή της Χίζμα και στην συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητό του κρατώντας μαχαίρι και προσπάθησε να μαχαιρώσει τους στρατιώτες, οι οποίοι τον σκότωσαν».

Τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί στην Δυτική Οχθη και το Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου στην Γάζα.
Στο Ισραήλ, τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί, έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις Παλαιστινίων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Στην κατεχόμενη από το 1967 Δυτική Οχθη, 744 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών ή εβραίων εποίκων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, και τουλάχιστον 24 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά την διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο.