Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις είναι ισόπαλοι, συγκεντρώνοντας και οι δύο 47% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με την τελευταία πανεθνική δημοσκόπηση του CNN πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τηλεφωνικά στις 20-23 Οκτωβρίου μεταξύ 1.704 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα , έχει περιθώριο σφάλματος 3,1 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων και +/- 3,2 ποσοστιαίες μονάδες στο πλήρες δείγμα των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Στήθος με στήθος Χάρις-Τραμπ στις βασικές πολιτείες, λένε οι δημοσκοπήσεις

Παρόλο που η κούρσα είναι στήθος με στήθος στις βασικές πολιτείες, τα νούμερα των δημοσκοπήσεων βρίσκονται εντός του περιθωρίου σφάλματος. Με άλλα λόγια, μπορεί να κάνουν λάθος.

Αλλά η κριτική της Χάρις στον Τραμπ, τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, έχει γίνει πολύ πιο σκοτεινή τις τελευταίες ημέρες. Στο συνέδριο γελούσε με τον Τραμπ, απορρίπτοντάς τον ως «μη σοβαρό άνθρωπο» και «παράξενο». Τώρα τον αποκαλεί «φασίστα» και «ολοένα και πιο ανισόρροπο και ασταθή».

Το αρχικό της μήνυμα, ότι ήθελε να φέρει «χαρά», έχει μετατραπεί σε μήνυμα φόβου – προειδοποιώντας για τις επικίνδυνες, όπως λέει, συνέπειες μιας δεύτερης θητείας του Τραμπ.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χάρις είναι πιθανό να κερδίσει τη λαϊκή ψήφο, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό. Πρέπει να κερδίσει βασικές πολιτείες για να κερδίσει στο εκλογικό σώμα.

Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες οι επιφυλάξεις που εξακολουθούν να έχουν πολλοί ψηφοφόροι για την Κάμαλα Χάρις -μια γυναίκα για την οποία αισθάνονται ότι δεν γνωρίζουν ακόμη αρκετά- ήταν σαφείς.