Στον πιο γνωστό podcaster της Αμερικής, τον Τζο Ρόγκαν (Joe Rogan) και στην εκπομπή “The Joe Rogan Experience”, μίλησε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ και η συνέντευξή του έκρυβε αρκετά “διαμαντάκια”.

Επτά συμπεράσματα από την τελευταία συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ, μια ανάσα πριν τις εκλογές.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος της θητείας του στον Λευκό Οίκο, τι είπε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και αν πιστεύει ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή.

Πριν από δύο χρόνια ο Ρόγκαν χαρακτήρισε τον Τραμπ ως “υπαρξιακή απειλή για τη δημοκρατία” και αρνήθηκε να τον καλέσει στην εκπομπή του. Όλα αυτά μέχρι χθες, Παρασκευή (25/10), που οι δυο άνδρες συναντήθηκαν για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, η οποία μπορεί να αναλυθεί μέσα από επτά συμπεράσματα.

Ο Τραμπ δήλωσε στον Ρόγκαν ότι το “μεγαλύτερο λάθος” της προεδρίας του από το 2017 έως το 2021 ήταν ότι “επέλεξα μερικούς ανθρώπους που δεν έπρεπε να είχα επιλέξει”.

“Νεοσυντηρητικούς ή κακούς ανθρώπους ή άπιστους ανθρώπους“, είπε στον Ρόγκαν, αναφερόμενος στους νεοσυντηρητικούς, πολιτικούς που υπερασπίζονται μια παρεμβατική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

“Ένας τύπος όπως ο Κέλι, ο οποίος ήταν νταής αλλά αδύναμος άνθρωπος”, πρόσθεσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, ο οποίος δήλωσε στους New York Times αυτή την εβδομάδα ότι πίστευε ότι το πρώην αφεντικό του είχε “φασιστικές” τάσεις.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε επίσης τον πρώην σύμβουλό του για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον “ηλίθιο“, αλλά χρήσιμο κατά καιρούς. “Ήταν καλός με έναν ορισμένο τρόπο”, δήλωσε ο Τραμπ και τον αποκάλεσε “τρελό”.

“Και κάθε φορά που έπρεπε να ασχοληθώ με μια χώρα, όταν έβλεπαν αυτόν τον τρελό να στέκεται πίσω μου, έλεγαν: ‘Ωχ, ρε φίλε, ο Τραμπ θα κάνει πόλεμο μαζί μας’. Ήταν μαζί με τον Μπους όταν πήγαν στη Μέση Ανατολή”, είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, κατά την οποία του είχε πει μεταξύ άλλων: “Μικρέ πυραυλάνθρωπε, θα καείς στην κόλαση“.

“Μέχρι να τελειώσω δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα”, είπε ο Τραμπ και αποκάλυψε ότι προέτρεψε τον Κιμ να σταματήσει να αναπτύσσει συνεχώς το “σημαντικό” οπλοστάσιο του. Του είπα ‘κάνεις ποτέ κάτι άλλο; Γιατί δεν πας να ηρεμήσεις; Πήγαινε στην παραλία, χαλάρωσε. Πάντα φτιάχνεις πυρηνικά, δεν χρειάζεται να το κάνεις. Χαλαρώστε!’”.

Υποστήριξε, δε, ότι η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει ποτέ στην Ουκρανία αν ήταν ο ίδιος πρόεδρος. Είπα στον Βλαντίμιρ Πούτιν: ‘δεν θα μπεις στην Ουκρανία’. Συνήθιζα να μιλάω μαζί του όλη την ώρα. Δεν μπορώ να σας πω τι του είπα, γιατί νομίζω ότι θα ήταν ανάρμοστο, αλλά κάποια μέρα θα σας το πει, αλλά δεν θα εισέβαλε ποτέ στην Ουκρανία”.

O Tramp χορεύει φεύγοντας από την ομιλία του στο Butler Farm Show της Πενσυλβάνια, 5 Οκτωβρίου 2024
AP Photo/Alex Brandon

Κληθείς να παρουσιάσει αποδείξεις για να στηρίξει τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 του εκλάπησαν με μαζική απάτη των ψηφοφόρων, ο Τραμπ είπε στον Ρόγκαν: “Θα το κάνουμε μια άλλη φορά”.

“Έφερνα χαρτιά που δεν φαντάζεστε, τόσα πολλά διαφορετικά χαρτιά. Εκείνες οι εκλογές ήταν τόσο διεφθαρμένες, ήταν οι πιο διεφθαρμένες”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον podcaster να τον πιέζει για αποδείξεις.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε τότε ότι υπήρξαν παρατυπίες με τα ψηφοδέλτια στο Ουισκόνσιν και ότι οι Δημοκρατικοί χρησιμοποίησαν τον κορονοϊό για να εξαπατήσουν.

“Θα παρουσιάσετε ποτέ αυτές τις [αποδείξεις];”, ρώτησε ο Ρόγκαν. “Εεε…”, είπε ο Τραμπ προτού κάνει στροφή για να μιλήσει για το πώς 51 πρώην πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που ήταν ευθυγραμμισμένοι με τον Τζο Μπάιντεν είχαν υποδείξει ψευδώς ότι οι ιστορίες σχετικά με τον φορητό υπολογιστή του γιου του Χάντερ Μπάιντεν ήταν ρωσική παραπληροφόρηση.

“Έχασα από… δεν έχασα“, είπε ο Τραμπ, διορθώνοντας γρήγορα τον εαυτό του.

“Are you going to present this ever?” Joe Rogan gives Trump the opportunity to prove his false claim that the 2020 election was stolen, he can’t and instead pivots to Hunter Biden’s laptop. In a classic moment, Trump slips and says “I lost”, and Joe Rogan laughs in his face. pic.twitter.com/5ohgvNo3OO— Mike Sington (@MikeSington) October 26, 2024

Ο Τραμπ ξέσπασε κατά των πολιτικών του αντιπάλων και αποκάλεσε την αντιπρόεδρο και υποψήφια με τους Δημοκρατικούς, Κάμαλα Χάρις, ένα “άτομο με πολύ χαμηλό IQ“.

Ο Τραμπ είπε ότι ο Έλον Μασκ, ο οποίος έχει εμφανιστεί στο podcast του Rogan στο παρελθόν, είναι “ο καλύτερος άνθρωπος”.

Ο Τραμπ δήλωσε, επίσης, ότι δεν έχει αποκλείσει την ύπαρξη ζωής στο διάστημα.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πιστεύουμε ότι ο Άρης και όλοι αυτοί οι πλανήτες δεν έχουν ζωή”, είπε αναφερόμενος σε συζητήσεις που είχε με πιλότους αεροσκαφών που είχαν δει “πολύ παράξενα” πράγματα στον ουρανό.

“Λοιπόν, ο Άρης – είχαμε ανιχνευτές εκεί, και ρόβερ, και δεν νομίζω ότι υπάρχει ζωή εκεί”, είπε ο Ρόγκαν απαντώντας στους ισχυρισμούς του Τραμπ.

“Ίσως είναι ζωή που δεν γνωρίζουμε”, είπε ο πρώην πρόεδρος.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη του NBC προσπάθησαν να τον μεταπείσουν να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία για να διατηρήσει τη σειρά “The Apprentice” στον αέρα.

“Ήθελαν να μείνω“, είπε. “Όλοι οι κορυφαίοι άνθρωποι ήρθαν να με δουν, να προσπαθήσουν να με μεταπείσουν, γιατί ήθελαν παράταση”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως το NBC έκοψε τους δεσμούς μαζί του αφού ξεκίνησε το 2015 την υποψηφιότητά του για την προεδρία, επικαλούμενο τα “υποτιμητικά” σχόλιά του για τους μετανάστες.

This is the best 2 minutes of the Rogan-Trump podcast.
TRUMP: “I don’t know why the media are so obsessed with me”
ROGAN: “I do. Because you say crazy shit”
The rest is pure comedy gold. Amazing. Just amazing. pic.twitter.com/zx9bl5xv6t— Benny Johnson (@bennyjohnson) October 26, 2024

Ο Τραμπ δέχεται πιέσεις από τους Δημοκρατικούς να δώσει στη δημοσιότητα τα ιατρικά του αρχεία, αφού η Χάρις έδωσε στη δημοσιότητα τα δικά της νωρίτερα αυτό το μήνα, τα οποία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χαίρει “άριστης υγείας” και είναι ικανή για την προεδρία.

Η ομάδα του Τραμπ δήλωσε τότε ότι ο γιατρός του τον περιέγραψε ως “σε τέλεια και άριστη υγεία”, χωρίς όμως να κοινοποιήσει τα αρχεία του.

Ο Τραμπ δεν απάντησε σχετικά ωστόσο είπε στον Ρόγκαν ότι κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής εξέτασης, οι γιατροί είχαν περιγράψει την ικανότητά του να τρέχει σε έναν απότομο διάδρομο ως “απίστευτη”.

“Δεν ήμουν ποτέ κάποιος που μπορούσε να τρέξει σε διάδρομο. Όταν περνούσα μια εξέταση, μου ζήτησαν να τρέξω σε ένα διάδρομο και μετά τον έκαναν όλο και πιο απότομο και πιο απότομο και οι γιατροί είπαν, ήταν στο νοσοκομείο Walter Reed, ότι “(σ.σ. η υγεία μου είναι απίστευτη! Σας το λέω, ένιωθα ότι θα μπορούσα να τρέχω όλη μέρα”.

Σχολίασε τέλος ότι οι διάδρομοι είναι “πραγματικά βαρετοί” και προτιμά να παραμένει υγιής παίζοντας γκολφ.

Οι άνθρωποι της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου ελπίζουν ότι η συνέντευξη θα εδραιώσει την επιρροή του στους άνδρες ψηφοφόρους, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα των ακροατών του Τζο Ρόγκαν, ο οποίος έχει 14,5 εκατομμύρια οπαδούς στο Spotify και 17,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube.