To PKK ανέλαβε, σύμφωνα με το Reuters, την ευθύνη για την επίθεση στην τουρκική αμυντική εταιρεία TUSAS που σκότωσε πέντε ανθρώπους στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το Reuters, το PKK εξέδωσε ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Δύο δράστες -ένας άνδρας και μια γυναίκα- πραγματοποίησαν την Τετάρτη την επίθεση με αυτόματα τουφέκια και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τσεβντέτ Γιλμάζ δήλωσε ότι τέσσερα από τα θύματα ήταν υπάλληλοι της εταιρείας, ενώ ο πέμπτος ήταν οδηγός ταξί. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, η σορός του οποίου τοποθετήθηκε στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματός του κατά τη διάρκεια της αιματηρής επιχείρησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η έκρηξη έγινε την ώρα της αλλαγής βάρδιας και το προσωπικό έπρεπε να κατευθυνθεί σε ειδικούς χώρους.

Δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, ήταν ο Ali Örek, με κωδικό όνομα «Rojger», μέλος του PKK, και η Mine Sevjin Alçiçek, επίσης μέλος του PKK.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξουδετερώσουμε την προδοτική τρομοκρατική οργάνωση που απειλεί την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ειρήνη της χώρας μας από τα εδάφη μας. Εύχομαι για άλλη μια φορά το έλεος του Θεού στους μάρτυρές μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας», είπε ο Τούρκους ΥΠΕΣ που γνωστοποίησε τα στοιχεία των ενόπλων.

Ερντογάν: Αποτρόπαιη επίθεση που στοχεύει την επιβίωση της χώρας μας

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «αποτρόπαια» την επίθεση κατά της TAI σε ανάρτησή του στο X. «Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της TUSAŞ, μιας από τις επιχειρήσεις – ατμομηχανές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι μια αποτρόπαιη επίθεση που στοχεύει την επιβίωση της χώρας μας, την ειρήνη του έθνους μας και τις αμυντικές μας πρωτοβουλίες, που είναι το σύμβολο του ιδανικού μας της Πλήρως Ανεξάρτητης Τουρκίας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας δήλωσε ότι ο στρατός της έπληξε περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία που συνδέονται με το PKK.

Η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε ότι από τα πλήγματα της Τετάρτη σκοτώθηκαν 59 άτομα, τα οποία χαρακτήρισε «τρομοκράτες». Μια πολιτοφυλακή υπό κουρδική ηγεσία στη Συρία δήλωσε ότι 12 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στα βόρεια και ανατολικά της χώρας.