Στη σκιά των πανύψηλων δέντρων του Central Park εκεί που η λαμπερή 5η λεωφόρος του Μανχάταν συναντά την 61η οδό, το Pierre Hotel στέκει για σχεδόν έναν αιώνα ως ένα μεγαλοπρεπές τοπόσημο του upper east side.

Στο εσωτερικό, κάθε τοίχος διηγείται μια μικρή ιστορία που συνοδεύεται από το πορτραίτο μιας μεγάλης προσωπικότητας.

Η Τζάκι Κένεντυ κατεβαίνει απαστράπτουσα την σκάλα του ξενοδοχείου σε ένα σπάνιο κλικ από προεκλογική εκδήλωση του Τεντ Κένεντυ στις 12 Δεκεμβρίου 1979. Σε απόσταση λίγων μέτρων κρέμεται το πορτραίτο της Τζόαν Κόλινς από την παρουσίαση της συλλογής της με καπέλα το 1985 αλλά και η φωτογραφία Κλιντ Ίστγουντ από τον Ιούνιο του 1982 στη δεξίωση για την πρεμιέρα της ταινίας The Firefox.

Οι ένοικοι ανεβαίνουν στις πολυτελείς σουίτες έχοντας συνοδό στο ασανσέρ ενώ στα μαξιλάρια τους βρίσκουν μια κάρτα για τον καιρό της ημέρας και ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα. «Καλωσήρθατε στο μέρος που η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ιβ Σαιν Λοράν και ο Αριστοτέλης Ωνάσης αποκαλούσαν σπίτι τους» γράφει το σημείωμα, χαρακτηριστικό του αποτυπώματος που είχε αφήσει ο Έλληνας κροίσος στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Το ελληνικό γλέντι γάμου στο ξενοδοχείο που ο Ωνάσης αποκαλούσε σπίτι του

Μετά τη λιτή τελετή που έγινε στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας οι καλεσμένοι πήραν μια γεύση από την Ελληνική φιλοξενία με τα πιάτα να εναλλάσσονται στις ανθοστόλιστες ροτόντες και τα ποτά να ρέουν άφθονα όσο ελληνικοί ρυθμοί με έμφαση στα νησιώτικα απογείωναν το κέφι.

Για το χορό είχαν προβλεφθεί ακόμα και μπαλαρίνες ώστε να ξεκουραστούν οι κυρίες από τα ψηλά τακούνια τους και να είναι πιο άνετες στην πίστα.

Όλοι εντυπωσιάστηκαν από το ζεστό κλίμα της βραδιάς καθώς το ζευγάρι είχε φροντίσει και την τελευταία λεπτομέρεια ενώ πανευτυχείς ο πατέρας του γαμπρού Τζον Κατσιματίδης, η σύζυγός του Μάργκο και η κόρη τους Άντρια δεν σταμάτησαν να χορεύουν με τους καλεσμένους.

Εντυπωσιασμένοι όμως έμειναν οι περίπου 250 προσκεκλημένοι και από τους χώρους του ξενοδοχείου ειδικά από την αίθουσα της δεξίωσης στην οποία οι βαρύτιμοι πολυέλαιοι που κρέμονταν από την οροφή έδεναν αρμονικά με τον περίτεχνο γαμήλιο στολισμό.