Το νοσοκομείο Κέρκυρας επισκέφτηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Να ξέρετε ότι έχετε μία σύμμαχο και μία φωνή στη Βουλή»

Το νοσοκομείο της Κέρκυρας επισκέφτηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα και την «τρομακτική κρατική εγκατάλειψη και αδιαφορία» που βιώνουν οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Θα συνεχίζουμε να μιλάμε, να φωνάζουμε, να διεκδικούμε και να πιέζουμε μέχρι να εκπληρωθούν τα στοιχειώδη, τα οφειλόμενα, τα αυτονόητα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για τη μάχη ζωής που δίνουν οι εργαζόμενοι «σε πείσμα των συνθηκών υποβάθμισης και υπονόμευσης από την κυβέρνηση, τόσο του δικαιώματος στην Υγεία όσο και του δικαιώματος των ανθρώπων που υπηρετούν την Υγεία να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας».

Κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της» για την περιφρόνηση της Δημόσιας Υγείας, «είναι ντροπιαστικό να εγκαταλείπονται γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι και ασθενείς σε αυτή τη συνθήκη που επαφίεται πραγματικά και κατά κυριολεξία στο περίσσευμα ανιδιοτέλειας, προσφοράς και ανθρωπιάς, αλλά που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου της Κέρκυρας ευχαρίστησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και σχολίασε ότι δεν έχουν πολλούς τρόπους για να ακουστούν τα προβλήματά τους σχετικά με την αντιμετώπιση της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας των πολιτών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και υποσχέθηκε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι η σύμμαχος και η φωνή τους και θα φέρει άμεσα τα αιτήματά τους μέσα στη Βουλή.

Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις ΕΔΩ: