Έπειτα από πληθώρα αιτημάτων από δυνητικούς πελάτες οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν το Raptor R, η αμερικανική εταιρεία δημιούργησε αυτό το θηρίο.

Πέρυσι, η Hennessey κατασκεύασε το Venom 775, με σκοπό να ανταγωνιστεί το Ram 1500 TRX και το Ford Raptor R. Έναν χρόνο μετά, η εταιρεία παρουσίασε ένα ακόμα πιο ισχυρό F-150 με 810+ ίππους, ονόματι Venom 800.

Σύμφωνα με τον βελτιωτικό οίκο, τα αιτήματα για ένα τέτοιο θηριώδες pickup ήταν πάρα πολλά, διότι αρκετοί δεν είχαν τη δυνατότητα απόκτησης του Raptor R, επομένως ήθελε να τους δώσει μία εναλλακτική.

Η οποία δεν είναι απλό pickup, αλλά ένα πραγματικό «θηρίο» 810+ ίππων και 1.026 Nm, που προέρχονται από τον γνωστό 5λιτρο V8, μόνο που αυτός έχει supercharger.

Πέραν αυτής της τοποθέτησης, η Hennessey προχώρησε και με ένα αναβαθμισμένο intercooler, ένα πιο αποδοτικό σύστημα εισαγωγής καυσίμου και ένα αντίστοιχο εισαγωγής αέρα.

Από άλλες τροποποιήσεις, υπάρχει ειδική cat-back εξάτμιση και αποκλειστική ECU (Μονάδα Ελέγχου Κινητήρα) της αμερικανικής εταιρείας.

Με όλα τα παραπάνω, το Venom 800 ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ ώρα σε κάτι λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-400 μέτρα έρχονται σε 11,7 δευτερόλεπτα.

Αλλά η Hennessey δεν έμεινε μόνο στα της απόδοσης, καθώς το μηχανικό σύνολο πρέπει να συνδυάζεται με τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Όπως τα νέα Brembo φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες και η ανάρτηση BDX με αμορτισέρ της Fox, που αυξάνει το ύψος κατά 15 εκατοστά.

Οι τροχοί είναι επίσης καινούριοι, με διάμετρο 20 ίντσες και παχιά off-road ελαστικά. Ταυτόχρονα, οι νέοι προφυλακτήρες έρχονται με προστατευτικά σίδερα, τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Η Hennessey διαθέτει πολλά αξεσουάρ στον έξτρα εξοπλισμό, όπως LED προβολείς για τον προφυλακτήρα, μάσκα από carbon και πολλά ακόμα.

Στο εσωτερικό, έγιναν μικρές μόνο τροποποιήσεις συγκριτικά με το εργοστασιακό F-150, με αδιάβροχα πατάκια και πλακέτες με τον αριθμό της εκάστοτε μονάδας. Μόλις 250 Venom 800 θα κατασκευαστούν, ωστόσο η τιμή δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.