Το απλό κόλπο για να διατηρήσετε αστραφτερή την λεκάνη της τουαλέτας με φυσικό τρόπο

Ο καθαρισμός της τουαλέτας είναι πιθανότατα μια από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού που πολλοί προσπαθούν να αποφύγουν. Η έντονη μυρωδιά των χημικών καθαριστικών και το τρίψιμο των επίμονων λεκέδων από σκληρό νερό με λαστιχένια γάντια, καθιστούν ανεπιθύμητη την εβδομαδιαία αυτή εργασία που είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε την λεκάνη της τουαλέτας σας καθαρή και λαμπερή. Όμως, είναι πολύ πιθανό, στο ντουλάπι της κουζίνας σας να έχετε ένα υλικό που κάνει τη δουλειά παιχνιδάκι και αυτό είναι η μαγειρική σόδα.

Η μαγειρική σόδα, η οποία είναι γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο, λόγω της σύστασής της είναι ιδανική για τον καθαρισμό του σπιτιού. Λόγω του pH και της υφής της, η μαγειρική σόδα είναι κατάλληλη για τον καθαρισμό της βρωμιάς χωρίς να χαράζει τις λεπτές επιφάνειες, όπως η πορσελάνη της τουαλέτας. Επίσης, εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές του μπάνιου. Αυτό σημαίνει ότι, μαζί με την τραχύτητα του αλατιού Epsom (θειικό μαγνήσιο), η σόδα είναι το βασικό συστατικό για τον φυσικό καθαρισμό του σπιτιού. Επιπλέον, η σόδα είναι ασφαλής για χρήση γύρω από παιδιά και κατοικίδια ζώα. Για τον λόγο αυτό κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων συστατικών για τον καθαρισμό του σπιτιού.

Φυσικός καθαρισμός τουαλέτας με αλάτι Epsom και μαγειρική σόδα

Η παρασκευή αυτού του βασικού καθαριστικού μείγματος είναι απλή. Χρειάζεστε μόνο 3 συστατικά, τα οποία πιθανότατα υπάρχουν ήδη στο μπάνιο ή τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αγγλικό αλάτι και ½ φλιτζάνι σόδα σε ένα μικρό μπολ ή γυάλινο βάζο. Εάν θέλετε να κάνετε την ρουτίνα καθαρισμού του μπάνιου σας ακόμα πιο εύκολη, διπλασιάστε (ή τριπλασιάστε) την ποσότητα του μείγματος και αποθηκεύστε το σε ένα βάζο στο μπάνιο.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια δόση υγρού πιάτων στην τουαλέτα σας μαζί με κάθε δόση αλατιού Epsom και μαγειρικής σόδας για να βοηθήσετε το διάλυμα να κολλήσει στις κάθετες επιφάνειες και να αποκτήσει καθαριστική δράση.
Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τον καθαρισμό, πασπαλίστε το μείγμα πάνω στην ανοιχτή τουαλέτα, φροντίζοντας να καλύψετε πλήρως την επιφάνεια. Αφήστε το να δράσει για περίπου μία ώρα για να δώσετε χρόνο στα άλατα και στη βρωμιά να διαλυθούν. Αυτός ο χρόνος αναμονής είναι το κλειδί για να επιτύχετε εύκολα μια καθαρή και λαμπερή τουαλέτα.
Αφήνοντας αυτά τα συστατικά να δράσουν θα χρειαστεί λιγότερο τρίψιμο εάν υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διαλυθούν.
Όταν είστε έτοιμοι, πιάστε μια καθαρή τουαλέτα βούρτσα και αρχίστε να τρίβετε. Επειδή τα συστατικά είχαν χρόνο να κάνουν τη δουλειά τους, οποιαδήποτε βρωμιά θα πρέπει να χαλαρώσει εύκολα με λίγο τρίψιμο με τη βούρτσα της τουαλέτας.
Μόλις ξεπλύνετε η τουαλέτα σας θα είναι καθαρή και λαμπερή.