Ο αριθμός των θυμάτων στην Τουρκία αυξάνεται, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών λέει ότι το PKK είναι «πολύ πιθανό» να βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAŞ).

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη σημερινή επίθεση στην τουρκική εγκατάσταση στην Άγκυρα αυξήθηκε σε πέντε, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Επιπλέον 22 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, με δύο να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Αλί Ερλικαγιά.

Επίσης, δήλωσε ότι οι δράστες πίσω από τη σημερινή επίθεση ήταν «πολύ πιθανόν» μέλη της κουρδικής μαχητικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.

Η επιβεβαίωση εκκρεμεί, ωστόσο, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Τουρκία: Δύο υπουργοί πιθανολογούν ότι το PKK βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε απόψε πως θεωρεί «πολύ πιθανό» να βρίσκεται το PKK (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) πίσω από την ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην Άγκυρα.

«Η διαδικασία ταυτοποίησης και η αναζήτηση δακτυλικών αποτυπωμάτων συνεχίζονται» είπε ο Αλί Γερλίκαγια, συμπληρώνοντας πως θεωρεί «πολύ πιθανό» το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με το PKK.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ μίλησε επίσης για το ενδεχόμενο ευθύνης του PKK.

«Προσπάθησαν να διαταράξουν την ειρήνη στη χώρα μας, εξαπολύοντας μια αποτρόπαιη και άνανδρη επίθεση», δήλωσε.

«Δίνουμε πάντα στα καθάρματα του PKK την τιμωρία που τους αξίζει, αλλά δεν βάζουν μυαλό ποτέ. Δεν θα σταματήσουμε να τους κυνηγάμε έως ότου εξαλειφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης. Θα τους κάνουμε να υποφέρουν γι’ αυτό που έκαναν», υποσχέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης δείχνουν ένοπλο που πυροβολεί μέσα σε κτίριο της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας.

Έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας -Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας, ασθενοφόρα και πυροσβέστες, ενώ οι υπάλληλοι της εταιρείας μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Το CNN Turk κάνει λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη μπροστά από την πύλη και ακολούθησαν συμπλοκές των τρομοκρατών με τις δυνάμεις ασφαλείας του κτιρίου, ενός βιομηχανικού πάρκου, όπως εξηγούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Φωτογραφία φέρεται να δείχνει δράστη της επίθεσης στην τουρκική εταιρεία

Το CNN Turk μεταδίδει πως «τρομοκράτες έφτασαν στο σημείο με ταξί» και ότι, μετά την έκρηξη, άρχισαν να πυροβολούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η παρακάτω εικόνα, που τραβήχτηκε από πολίτη στο σημείο, φέρεται να δείχνει δράστη της επίθεσης:

Μια ακόμα εικόνα δημοσιεύει το CNN Turk, που φέρεται να δείχνει έναν από τους δράστες να εισέρχεται στον χώρο:

Ακόμα μια φωτογραφία που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ και φέρεται να τραβήχτηκε τη στιγμή της επίθεσης: